-
Luottamus ja toimintavarmuus

30.09.2022

Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi - tule mukaan!

Lokakuussa laitetaan kyberturvallisuuden perustaidot kuntoon. Tänä vuonna Euroopan kyberturvallisuuskuukautena keskitytään tunnistamaan tietojenkalasteluyritykset ja paneudutaan yrityksiä kiusaaviin kiristyshaittaohjelmiin.

Tietojenkalastelu on toimintaa, jossa rikolliset pyrkivät erilaisten huijausten avulla saamaan haltuunsa esimerkiksi käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai maksukorttitietoja.

Kyse on ammattimaisesta rikollisuudesta, jonka seuraukset voivat olla uhrille merkittävät. Vuonna 2021 suomalaiset menettivät erilaisissa huijauksissa yhteensä kymmeniä miljoonia euroja.

Kiristyshaittaohjelmat ovat kasvava uhka yrityksille

Riski kiristyshaittaohjelman kohteeksi joutumisesta on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Rikollisten tähtäimeen voi joutua mikä tahansa yritys tai organisaatio toimialasta tai koosta riippumatta.

Lokakuun aikana tarjoamme yrityksille ja organisaatioille mahdollisuuden kysyä asiantuntijoiltamme kiristyshaittaohjelmista. Kokoamme kysymykset ja vastaukset verkkosivuillemme kaikkien luettavaksi.

>> Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme lokakuun alussa.

Kyberturvallisuus kuuluu kaikille!

Euroopan kyberturvallisuuskuukautta vietetään vuosittain lokakuussa. Kampanjaa koordinoivat Euroopan unionin kyberturvallisuusvirasto (ENISA) ja Euroopan komissio, ja sitä tukevat EU:n jäsenvaltiot ja sadat yhteistyökumppanit.

Tänä vuonna Euroopan kyberturvallisuuskuukausi juhlii 10-vuotissyntymäpäiväänsä. Seuraa tietoturvavinkkejä jakavaa kansalaiskampanjaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #Choose2BeSafeOnline #ThinkB4UClick.

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen löydät Twitteristä ja Facebookista.