-
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2021

Tietoturva 2021 -seminaari keräsi ennätysyleisön

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Huoltovarmuuskeskuksen Tietoturva 2021 -seminaari juhlisti tänä vuonna Kyberturvallisuuskeskuksen CERT-toiminnon 20-vuotista taivalta. CERT-toiminto on ollut todistamassa kyberturvallisuuden kehittymistä tietotekniikan marginaalista yhteiskunnalliseksi kysymykseksi. Juhlavuoden kunniaksi seminaari oli avoin kaikille tietoturvasta kiinnostuneille, ja suosittua seminaaria seurasi yli 1700 katsojaa.

Tietoturva 2021 -seminaari herätti jälleen keskustelua kyberturvallisuuden merkityksestä yhteiskunnalle. Puheenvuoroissa korostui kansallisen ja kansainvälisen yhteistyön merkitys. Reilu vuosi sitten psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto sai runsaasti julkisuutta niin Suomessa kuin ulkomailla. Asian selvittämisessä ja uhrien auttamisessa tarvittiin yhteistyötä, eikä poikkeuksellinen tapaus ole vieläkään tullut päätökseensä. Seminaarissa aiheesta keskustelivat Katleena Kortesuo, Marko Leponen (Keskusrikospoliisi), Matias Mesiä (Traficomin Kyberturvallisuuskeskus) ja Leena-Kaisa Åberg (Rikosuhripäivystys). Paneelin veti Emma Hokkanen Traficomista.

Myös kansainvälisellä yhteistyöllä on kyberturvallisuudessa pitkät perinteet. Yhteistyöverkostoissa jaetaan tietoa ja luodaan toimintamalleja, joilla käydään jatkuvaa taistelua rikollisia vastaan. Seminaarissa kansainvälisiä yhteistyöverkostoja edusti ShadowServerin toimitusjohtaja Piotr Kijewskin puheenvuoro.

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus LähiTapiolalle

Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus jaettiin seminaarissa nyt kuudetta kertaa. Tänä vuonna tunnustus myönnettiin LähiTapiolalle ansiokkaasta yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta tietoturva-alalla. Tunnustuksen vastaanotti LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja. Palkinnon luovutti pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

"LähiTapiola on tehnyt ansiokasta työtä tietoturvaosaamisen kehittämiseksi niin omassa organisaatiossaan kuin koko Suomessa. Esimerkiksi sen Bug Bounty -ohjelmat ovat kannustaneet uusia osaajia tietoturva-alalle. Erityisen hienoa on se, että ohjelmat ovat saaneet monet nuoret kanavoimaan hakkeritaitojaan yhteiskunnan hyväksi", Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman kertoo.

Tietoturvasta huolehtiminen on yhä enemmän osa yrityksen yhteiskuntavastuuta. Hyvä turvallisuuskulttuuri näkyy lopulta niin asiakkaille, työntekijöille kuin omistajillekin.

>> Katso seminaarin tallenne Traficomin YouTube-tililtä