-
Luottamus ja toimintavarmuus

18.02.2021

Tietoturvamerkki kertoo älylaitteen tietoturvasta

Tiesitkö, että Suomi on edelläkävijä kodin älylaitteiden tietoturvassa? Tietoturvamerkki on maailman ensimmäinen viranomaisen myöntämä tietoturvasta kertova merkki kuluttajakäyttöön tarkoitetuille älylaitteille ja sovelluksille. Tietoturvamerkki kertoo kyseisen tuotteen täyttävän Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asettamat tietoturvavaatimukset, jotka pohjautuvat eurooppalaisen standardointijärjestö ETSIn standardiin. Lisäksi Tietoturvamerkki kertoo, että valmistajat suhtautuvat vastuullisesti asiakkaidensa tietojen suojaamiseen ja takaavat tuotteille myös kohtuullisen digitaalisen eliniän.

Kotien älyratkaisut yleistyvät ja tuovat helpotusta moniin arkiaskareisiin ja vapaa-aikaan. Samalla kun ratkaisuja ja laitteita tulee lisää, niin myös tietoturvauhkat lisääntyvät. Tietoturvamerkki auttaa kuluttajia tietoturvallisten valintojen tekemisessä.

"Mitä useammasta tuotteesta tai palvelusta Tietoturvamerkki löytyy, sitä helpompaa kuluttajien on varmistua hankkimansa laitteen tietoturvasta. Toivomme, että mahdollisimman moni yritys hakisi tuotteelleen Tietoturvamerkkiä. Näin rakennamme yhdessä toimivaa ja turvallista digiarkea meille kaikille", sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen vt. ylijohtaja Sauli Pahlman

Tietoturvamerkkituotteet luovat älykotien tietoturvaa

Tietoturva on keskeinen kysymys myös tuotteita valmistaville ja myyville yrityksille. Hankkimalla tuotteelleen Tietoturvamerkin ja täyttämällä Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asettamat vaatimukset yritys on jo ottanut harppauksen kohti lähitulevaisuuden eurooppalaisia tietoturvastandardeja.

Älylaitteiden tietoturva on huomion kohteena maailmanlaajuisestikin ja Tietoturvamerkistä ovat ottaneet esimerkkiä jo muun muassa Singapore ja Saksa, jotka ovat julkaisseet erilaisia tietoturvallisuusstandardeja. Yhteistyö kansainvälisillä areenoilla jatkuu tiiviinä.  

Tietoturvamerkkituotteiden ja -sovellusten määrä kasvussa

Tietoturvamerkki on tähän mennessä myönnetty Cozify Hub -älykotisovellukselle, DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle, Polarin Ignite-fitnesskellolle sekä Vantage M- ja V-multisportkelloille, RuuviTagille ja Philips Hue -älyvalaistusjärjestelmälle. Näiden lisäksi Tietoturvamerkin ovat saaneet LähiTapiolan Elämänturvasovellus sekä uusimpana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Koronavilkku.
 

Tutustu Tietoturvamerkkiin sekä merkin saaneisiin tuotteisiin ja sovelluksiin tietoturvamerkki.fi-sivustolla!