-
Palvelut

01.09.2021

Kiinnostaako alueellinen tieto liikenne- ja viestintäpalveluista?

Traficomin Monitori-palvelussa voit tarkastella muun muassa liikenteeseen ja laajakaistaliittymiin liittyviä tilastoja sekä tarkempia tietoja vaikkapa kirjelaatikoista, ajokorttipalvelupisteistä tai alueellasi näkyvistä antenni-tv-kanavista. Nyt palveluun on lisätty tietoa 5G-verkoista sekä ensirekisteröityjen autojen päästöistä.

Monitori-palvelussa julkaistaan Traficomin kokoamia tai tuottamia tietoja siltä osin, kun niitä voidaan tarkastella maakunnallisesti, kunnallisesti tai sitä tarkemmalla tasolla. Tietoja voi tarkastella joko kartalla tai viestintäpalvelujen osalta myös koottuna yksittäistä aluetta koskevaan lähinäkymään. Tilastotietoja päivitetään 1–2 kertaa vuodessa ja muita tietoja tiheämmin. Palvelu toimii nettiselaimella.

Missä kunnissa sähköautot ovat suosituimpia?

Palvelussa on ajoneuvojen alueellista määrää, keski-ikää, päästöjä, erilaisten käyttövoimien kuten diesel- tai sähköautojen osuuksia koskevia tilastoja sekä tietoja näiden viimeisimmistä vuosimuutoksista. Tilastoja löytyy myös rekisteröidyistä vesikulkuneuvoista, taksiluvista, tieliikenneonnettomuuksista ja ajokorteista.

Missä on lähin postilaatikko, kuuluuko mökillä lempiradioasemasi?

Monitorin lähialuenäkymä keskittyy paikallisiin viestintäpalveluihin. "Kenen tahansa on helppo tutkia, millaisia radio-, televisio-, laajakaista- ja postipalveluja löytyy esimerkiksi oman kotiosoitteen läheltä", kertoo Traficomin johtava asiantuntija Joonas Orkola. Palvelusta löytyy myös kunta- ja maakuntatason tilastotietoa laajakaistasaatavuudesta sekä tietoa laajakaistahankkeista. Lisäksi saatavilla on karttakuvana antenni-tv:n näkyvyysalueet ja radion kuuluvuusalueet. Palvelussa voi tarkastella myös viestintäverkoissa ilmenneitä laajavaikutteisia häiriötilanteita.

Tutustu palveluun ja siellä oleviin tietoihin

Monitori-palvelussa näytettävät tiedot perustuvat Traficomin rekistereissä oleviin sekä ohjaus- ja valvontatyössä saatuihin julkisiin tietoihin.