-
Luottamus ja toimintavarmuus

28.02.2023

Töissä Traficomissa: Lauri Isotalo

Diplomi-insinööri Lauri Isotalo etsii työssään ratkaisuja kansalaisten tietoturvahaasteisiin. Viime vuonna hän mm. ratkoi soittajan puhelinnumeron väärentämiseen liittyviä teknisiä ongelmia. Lopulta yhteistyössä suomalaisten teleyritysten kanssa syntyi malli, jolla teleoperaattorit velvoitettiin estämään soittajan numeron väärentäminen ja kansainvälisten huijaussoittojen välittäminen puhelun vastaanottajille.

Pitkän uran Nokialla ja teleoperaattoreilla tehneen Laurin toi Traficomiin kolme vuotta sitten mielenkiinto kyberturvallisuuteen ja sen kehittämiseen.

"Koen, että Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa voin vaikuttaa suomalaisten jokapäiväiseen arkeen ja tehdä sitä omalta osaltani kyberturvallisempaa. Kun keskustelee kansalaisten kanssa ja ymmärtää heidän kyberturvan ongelmiaan ja millaisiin tilanteisiin he ovat joutuneet arkipäivässään, kokee oman työnsä hyvin motivoivaksi. Voisi sanoa, että monet suomalaiset joutuvat jopa täysin kohtuuttomiin tilanteisiin kyberrikollisuuden kohteina".

>> Katso YouTube-videosta mitä Lauri kertoo työstään Traficomissa.