-
Luottamus ja toimintavarmuus

25.03.2024

Ilmailun turvallisuustaso Suomessa korkea

Vuosi 2023 sujui suomalaisessa kaupallisessa ilmakuljetuksessa jälleen kokonaisuutena turvallisesti. Onnettomuuksia ei tapahtunut. Tiedot selviävät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin katsauksesta ilmailun turvallisuustilanteeseen vuonna 2023. Traficom edistää aktiivisesti ilmailun turvallisuutta ja panosti erityisesti ilmailun kyberturvallisuuteen viime vuonna.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

25.03.2024

Tietoturva 2024 -seminaarissa puhutti tekoäly ja kvanttiteknologia

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen sekä Huoltovarmuuskeskuksen järjestämä Tietoturva 2024 -seminaari keräsi maaliskuun puolivälissä tietoturvan tulevaisuuteen liittyvistä aiheista kiinnostuneet jälleen yhteen. Tänä vuonna seminaarin teemoina olivat tekoäly sekä kvanttiteknologia. Seminaarissa jaettiin myös Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus, joka myönnettiin tänä vuonna huijauspuhelujen ja -viestien estämiseen tähtäävälle yhteistyölle.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Liikenneturvallisuus yhdistää ja velvoittaa

Pyysimme vuoden alkajaisiksi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Rannetta avaamaan omia näkemyksiään liikenneturvallisuuden merkityksestä. Miten saamme Suomen nousemaan liikenneturvallisuuden mallimaaksi?

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Liikenneturvallisuuden ja kestävän liikkumisen edistämiseen jälleen vauhtia läpi Suomen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin kunnille ja muille toimijoille yhteensä liki 1,5 miljoonalla eurolla. Avustuksilla tuetaan kestäviä ja aktiivisia liikkumistottumuksia ja parannetaan liikenneturvallisuutta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus mukana Disobey 2024 -tapahtumassa

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli ensimmäistä kertaa mukana omalla pisteellään Helsingin Kaapelitehtaalla helmikuussa järjestetyssä tietoturvatapahtuma Disobeyssa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Digi- ja datasääntelyssä vilkas alkuvuosi

Uusi vuosi tuo tullessaan uutta sääntelyä digi- ja datatoimijoille. Datanhallinta-asetukseen pohjautuva kansallinen lainsäädäntö tuli voimaan vuoden alussa ja pian sen jälkeen Suomessa rekisteröitiin Euroopan ensimmäinen tunnustettu datan välityspalvelu. Digipalveluasetuksen h-hetki häämöttää puolestaan helmikuun puolivälissä, jolloin digitoimijoille tulee uusia velvollisuuksia.

Lue lisää