-
Luottamus ja toimintavarmuus

28.06.2024

Alusten valvonta edistää merenkulun turvallisuutta ja vastuullisuutta

Traficom valvoo aktiivisesti, että Suomen satamissa vierailevat alukset noudattavat kansainvälisiä säädöksiä. Turvallisuuden ohella tarkastustoiminta keskittyy vahvasti ympäristöasioihin, sosiaalisiin kysymyksiin sekä myös ilmastotyöhön. Kyberturvallisuuden merkitys kasvaa myös merenkulussa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.06.2024

EU-alueella myytävien langattomien laitteiden lataus yhtenäistyy ja tietoturva paranee

EU-markkinoille tulevissa radiolaitteissa pitää 28.12.2024 lähtien olla USB-C-tyyppinen latausliitin, jos laitetta voi ladata langallisella latauksella. Lisäksi monien radiolaitteiden tietoturva paranee, kun uusien tietoturvavaatimusten soveltaminen alkaa 1.8.2025.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Varautuminen on laajaa yhteistyötä toimivan yhteiskunnan turvaamiseksi

Parin viime vuoden aikana termi varautuminen on näkynyt otsikoissa lähes päivittäin. Hannu Hakkarainen, Traficomin varautumisesta vastaava johtava asiantuntija koordinoi varautumista ja sen kehittämistä niin Traficomin sisällä kuin eri sidosryhmien kanssa sekä Suomessa että Pohjoismaisella tasolla. Hannun 15 vuoden kokemus ilmailualalta ja Finnairilla Helsinki-Vantaan maapalveluiden johtotehtävissä ovat vankka perusta kriittisen infrastruktuurin turvaamiseen. On kyse logistiikan ja verkkojen toimintakyvystä kaikissa tilanteissa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Dronekausi käynnistyi – muista lennättämisen pelisäännöt

Säiden lämmetessä tuhannet dronet pörräävät jälleen taivaalla. Turvallinen lennättäminen edellyttää yhteisten pelisääntöjen ja velvoitteiden noudattamista. Traficomin testillä voit alustavasti selvittää, missä ja millä edellytyksillä voit droneasi lennättää.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Hack the Networks -tapahtumassa testattiin paikallisten 5G-verkkojen tietoturvaa

Traficomin ja Huoltovarmuuskeskuksen järjestämä Hack the Networks -tapahtuma keräsi Otaniemeen toukokuussa noin 70 valkohattuhakkeria testaamaan paikallisten 5G-verkkojen tietoturvaa 3 haasteen äärellä. Haastekumppaneina tapahtumassa olivat PwC, Aalto-yliopisto, Fortum, Digita, Nokia sekä Ericsson.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Veneilijän navigointitaitoja ei voi korvata teknisin apuvälinein GPS-häiriötilanteessa

Sähköisiä navigointiapuvälineitä käytetään paljon myös pienissä veneissä. Tekniset apuvälineet eivät kuitenkaan korvaa veneilijän hyviä navigointitaitoja yllättävissä tilanteissa kuten satelliittinavigoinnin häiriintyessä. Pidä siis merikartat mukanasi vesillä.

Lue lisää