-
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Palveluita, verkostoja ja rahoitusta kybertoimialalle

Kun puhutaan viranomaisyhteistyöstä, se tarkoittaa usein lupia, ilmoituksia, valvontaa tai sääntelyä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kohdalla se tarkoittaa myös esimerkiksi organisaation käyttöön tarjottavia palveluita ja verkostoja, joissa tavataan ja vaihdetaan luottamuksellista tietoa toimialakohtaisissa verkostoissa. Kyberturvallisuuskeskuksen yhteydessä toimii myös kansallinen koordinointikeskus, jonka yksi tehtävä on järjestää rahoitushakuja tietoturvan kehittämiseksi.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Tekstiviestihuijaukset kuriin lähettäjätunnuksen suojauksella

Organisaatiot ovat voineet hakea 9.11.2023 alkaen tekstiviestien lähettäjätiedon suojausta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Kun lähettäjätahon tunnus on varmennettu aidoksi, viestin vastaanottaja voi varmistua viestin aitoudesta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Rautateillä historiallisen vähän tasoristeysonnettomuuksia

Suomen rautateiden turvallisuustilanne pysyi hyvänä myös vuonna 2022. Matkustajaturvallisuus säilyi erinomaisella tasolla ja tasoristeysonnettomuuksien määrä oli yli 70-vuotisen seurantahistorian alhaisin. Tiedot käyvät ilmi Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rautateiden turvallisuuden vuosikertomuksesta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Häiriköiviä lentomatkustajia aiempia vuosia enemmän

Liiallista päihtymystä, verbaalista häirintää, henkilökunnan ohjeiden sivuuttamista – lentomatkustajien häiriökäyttäytyminen on ollut nousussa viime vuosina. Pahimmillaan häiriköivä matkustaja voi vaarantaa lennon ja muiden matkustajien turvallisuuden.  Häiriköinnistä voi seurata sakko, lentoyhtiön korvausvaatimus tai matkustuskielto. Traficom haluaa muistuttaa lentomatkustajia heidän omasta vastuustaan lennoilla.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Jopa 200 000 huijauspuhelua torjuttu päivässä

Huijauspuhelut, joilla yritetään saada puhelun vastaanottaja luovuttamaan tietokoneen etäkäyttöyhteys tai verkkopankkitunnukset huijarille ovat olleet suuri ongelma myös Suomessa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Turvallinen yhteiskunta rakennetaan yhdessä - Tietoturva 2023 seminaarissa pohdittiin tulevaisuuden kyberuhkia

Traficomin Tietoturvaseminaariin tullaan kuulemaan kyberturvallisuuden nykytilasta ja tulevaisuudesta, mutta myös verkoistoitumaan. Tapahtuma kokosi verkossa ja paikan päällä Helsingissä yhteen yli 2000 henkilön tietoturvayhteisön. Jos et ehtinyt tapahtumaan, voit katsoa koko seminaarin verkossa. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään jo maaliskuussa.

Lue lisää