28.04.2023
Suomi on ehdolla merenkulkujärjestö IMO:n neuvostoon
Suomi tavoittelee jäsenyyttä Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n päättävässä elimessä, neuvostossa vuosina 2024–2025. Suomi haluaa olla vaikuttamassa IMO:ssa entistä vahvemmin ilmastomuutoksen pysäyttämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen merenkulun turvallisuuden parantamiseksi ja tasa-arvon edistämiseen merenkulussa.
Lue lisää31.03.2023
Kestävän liikkumisen edistämiseen jälleen valtionavustuksia
Traficom on myöntänyt alkuvuonna yhteensä 16,7 miljoonaa euroa valtionavustusta kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelman ja liikkumisen ohjauksen hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin ympäri Suomen. Tavoitteena on vaikuttaa kulkutapavalintoihin, tukea kestävää liikkumista ja vähentää liikenteen päästöjä. Lisäksi joukkoliikenteelle myönnettiin 39 miljoonaa euroa valtionavustusta – puolet puhtaan kaluston edistämiseen.
Lue lisää31.03.2023
Kyberturvallisuuskeskus mukana viranomaisten ja yritysten Varo, varmista, varoita -yhteiskampanjassa
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on mukana viranomaisten ja yritysten yhteisessä Varo, varmista, varoita -kampanjassa, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta erilaisista digihuijauksista. Kampanjan myötä halutaan muistuttaa, että meistä jokainen voi torjua huijauksia myös itse.
Lue lisää28.02.2023
Traficomin uusi Datatalousverkosto rakentaa reilumpaa datataloutta
Liikenne- ja viestintävirasto Traficomiin perustettu uusi verkosto on aloittanut toimintansa tammikuussa 2023. Uuden verkoston johtaja Jenni Koskinen on valmiina vastaanottamaan EU:n uudet digi- ja datasäädökset: "Tulossa on paljon uudenlaisia velvoitteita ja säädäntöä datan saatavuuteen, hyödynnettävyyteen, verkkoympäristön avoimuuteen ja turvallisuuteen liittyen. Komission datasäädökset pyrkivät muokkaamaan datan sisämarkkinoita ja luomaan yrityksille tasavertaisia mahdollisuuksia", kertoo Jenni Koskinen.
Lue lisää28.02.2023
Vetylentäminen vähentäisi ilmailun ilmastovaikutuksia
Suomella on hyvät edellytykset luoda pitkällä tähtäimellä osin vetypohjainen energiajärjestelmä lentoliikenteessä. Suurin harppaus vetylentämisessä voisi tapahtua 2030-luvun loppupuolella, mutta sitä ennen tarvitaan paljon muun muassa tuotekehitystä. Vety ja siitä jalostetut synteettiset polttoaineet nähdään keinona vähentää lentämisen ilmastovaikutusta.
Lue lisää31.01.2023
Traficom vaikuttaa maailmalla: pinnalla erityisesti ilmasto, automaatio ja digitalisaatio
Kansainvälinen yhteistyö on osa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päivittäistä arkea. Traficom edustaa Suomea maailmalla EU:ssa ja kansainvälisissä järjestöissä ja pyrkii vaikuttamaan kansainväliseen sääntelyyn koko laajalla ja monialaisella toimintakentällään. Keskeisiä teemoja ovat tällä hetkellä ilmasto, automaatio ja digitalisaatio.
Lue lisää