-
Yhteydet

30.04.2024

Hyvät laajakaistayhteydet ovat elinehto digitalisoituvassa yhteiskunnassa

Digitalisaation aikakaudella luotettava laajakaistayhteys on kotitalouksien ja yritysten elinehto, joka edistää innovaatiota, tuottavuutta ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Suomi on tunnettu teknologisesta kehityksestään ja digitalisaation hyödyntämisestä. Tavoitteena on saada kattava valokuituverkko Suomeen. Tätä tavoitetta Traficom on edistämässä telekilpailun sääntelyllä.

Lue lisää
Yhteydet

25.03.2024

HD-siirtymä tuo teräväpiirron jokaiseen kotiin

Television HD-siirtymä toteutuu keväästä 2025 alkaen. Yleisradio on päättänyt lopettaa tuolloin perustasoisten eli SD-kanavien jakelun ja siirtyä pelkästään HD-jakeluun. Tämä koskee sekä antenni- että kaapelitelevisioverkkoja. Kaupalliset tv-yhtiöt eivät ole vielä julkaisseet tietoa HD-siirtymästä omien kanaviensa osalta.

Lue lisää
Yhteydet

29.02.2024

Avaruus keskiössä seuraavassa Maailman radioviestintäkonferenssissa

Maailman radioviestintäkonferenssi vuonna 2023 (WRC-23) vastasi useisiin sille esitettyihin erityisiin taajuustarpeisiin. Neljä vuotta kestäneiden tutkimusten perusteella muutettiin useiden taajuusalueiden käyttömahdollisuuksia, sallien monien uusien langattomien järjestelmien käytön tulevaisuudessa. WRC-23 valmisteli myös mielenkiintoisen ja tärkeän avaruuspainotteisen asialistan seuraavalle vuonna 2027 järjestettävälle WRC-27-konferenssille.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2024

Suomen tavoitteena varmistaa 6G:lle riittävästi taajuuksia

Maailman radioviestintäkonferenssin (WRC, World Radiocommunication Conference) taajuuspäätökset mahdollistavat uusien teknologioiden ja palveluiden käyttöönoton langattomille järjestelmille maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa. Päätökset edistävät 5G- ja 6G-verkkojen kehitystä Suomen tavoitteiden mukaisesti. WRC-23 järjestettiin Dubaissa 20.11.–15.12.2023.

Lue lisää
Yhteydet

30.11.2023

Maailman radioviestintäkonferenssissa varmistetaan Suomelle toimivat taajuudet

Maailman radioviestintäkonferenssi WRC-23 käynnistyi 20.11.2023 Dubaissa. Konferenssissa päätetään radiotaajuuksien käytöstä tulevaisuudessa. Tavoitteena on tehostaa radiotaajuuksien käyttöä ja mahdollistaa uudet teknologiat ja palvelut.

Lue lisää
Yhteydet

31.10.2023

3G-verkot väistyvät parempien 4G- ja 5G-verkkojen tieltä

Teleoperaattorit ovat ajamassa alas 3G-verkkoja uudempien teknologioiden käyttöönoton myötä. Tavoitteena on vapauttaa 3G-verkkojen käytössä olleet taajuudet nopeammille ja suurikapasiteettisemmille 4G-/5G-verkoille, jolloin niiden palvelut paranevat. Traficom edistää taajuuksien tehokasta käyttöä ja huomioi tulevaisuuden taajuustarpeet taajuussuunnittelutyössään.

Lue lisää