-
Yhteydet

31.05.2023

Infrastruktuurin yhteisrakentamisella tavoitellaan monia hyötyjä

Yhteisrakentamisen pyrkimyksenä on nopeuttaa ja samanaikaistaa infrastruktuurin rakentamista. Siitä on merkittävää hyötyä myös esimerkiksi ympäristölle. Juuri nyt verkkojen yhteisrakentamista ja yhteiskäyttöä koskevia pelisääntöjä ollaan kehittämässä Euroopan jäsenvaltioiden kesken yhdenmukaisemmaksi komission uuden asetuksen myötä. Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala kertoo yhteisrakentamisen ja yhteiskäytön hyödyistä sekä infrastruktuurin rakentamisen tulevaisuudesta.

Lue lisää
Yhteydet

28.04.2023

Liikennemalliprojektin tavoitteena yhtenäiset ennusteet matkoista ja kuljetuksista

Traficomissa on käynnissä Suomen historian suurin liikennemalliprojekti, jolla rakennetaan kyvykkyyksiä tuottaa yhtenäisiä ennusteita matkoista ja kuljetuksista sekä liikenteen vaikutuksista. Valtakunnallisen liikennemallijärjestelmän rakentaminen alkoi vuonna 2022 ja jatkuu vuoteen 2028.

Lue lisää
Yhteydet

31.03.2023

Laajakaistatuella yhä useampi 1 gigan yhteyksien pariin

Suomen kaltaisessa maassa on lukuisia pitkien välimatkojen harvaan asuttuja alueita, joilla hyödynnetään Traficomin myöntämää valtiontukea valokuituyhteyksien rakentamiseen. Viime aikoina monet palvelut ovat kiihtyvällä tahdilla siirtyneet verkkoon erityisesti koronapandemian vauhdittamana. Laajakaistatuen tärkeydestä kertovat toimivien markkinoiden erityisasiantuntija Aleksandra Partanen ja viestintämarkkina-asiantuntija Mari Rosenström.

Lue lisää
Yhteydet

28.02.2023

Taajuudet yhteiskunnan tukirankana - seuraa julkaisusarjaamme radiotaajuuksista!

Kaikkien langattomuutta hyödyntävien laitteiden ja palveluiden käyttämiseen tarvitaan radiotaajuuksia. Käytämme arjessamme radiolaitteita tai radioverkkoihin perustuvia palveluita, joiden käyttöön taajuuksia tarvitaan. Traficomin tehtävänä on turvata taajuuksien tehokas ja häiriötön käyttö Suomessa, nyt ja tulevaisuudessa. Tervetuloa seuraamaan taajuuksien ihmeellistä maailmaa vuoden 2023 aikana!

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2023

Yhteiskäyttöiset menopelit kasvattavat suosiotaan

Yhteiskäyttöiset autot, kaupunkipyörät ja sähköpotkulaudat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Erityisen merkittävää kasvua on tapahtunut yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja yhteiskäyttöautojen määrissä. Yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen lisääntyminen kaduilla on kuitenkin ollut aivan omaa luokkaansa.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2023

Veneily innostaa edelleen, vaikka korkein huippu taittui

Traficomin tilastojen mukaan veneiden ensirekisteröinnit ovat hiipuneet korona-ajan huippuvuosista. Tästä huolimatta ensirekisteröintien määrät ovat edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla.

Lue lisää