-
Palvelut

30.06.2023

Ajoneuvoveroliput sähköisesti asiakkaille 1.11. alkaen

Ajoneuvoverolipun lähettämisessä otetaan käyttöön Digi- ja väestötietoviraston tarjoama Suomi.fi-viestit 1.11.2023 alkaen. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähettää vuosittain noin 7,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua. Näistä 4,5 miljoonaa lähetetään postitse, perinteisenä paperisena laskuna. "Paperisten laskujen lähettäminen maksaa Traficomille vuosittain miljoonia euroja. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä. Jokainen sähköisesti toimitettu verolippu säästää paitsi kustannuksia, myös ympäristöä", toteaa päällikkö Mikko Helminen.

Suomi.fi-viestit käyttöön 1.11.2023

Ajoneuvoverolipun lähettämisessä otetaan käyttöön Digi- ja väestötietoviraston tarjoama Suomi.fi-viestit 1.11.2023 alkaen. Tämän jälkeen ne asiakkaat, jotka saavat ajoneuvoveroliput perinteisenä paperipostina ja joilla on käytössä suomi.fi-viestit -palvelu, saavat ajoneuvoveroliput sekä muut ajoneuvoverotukseen liittyvät asiakirjat ainoastaan Suomi.fi-viesteihin.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, suoristaa turhat mutkat ajoneuvoveron maksamisessa. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten asiakkaan tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se. E-laskun saa käyttöön tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissa. E-laskutuksen lisäämistä varten tarvitsee ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun ja sen voi tarkistaa myös Traficomin Oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

>> Tilaa e-lasku