-
Palvelut

18.12.2023

Jarkko Saarimäki Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uusi pääjohtaja

Valtioneuvosto on nimittänyt OTM Jarkko Saarimäen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudeksi pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi alkaen 20.12.2023.

Jarkko Saarimäki siirtyy joulukuussa 2023 Liikenne- ja viestintäviraston pääjohtajaksi liikenne- ja viestintäministeriön palveluosaston osastopäällikön tehtävästä. Ennen ministeriötä Saarimäki työskenteli Traficomissa Liikennejärjestelmäpalveluiden ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana. Aiemmin hän on toiminut juristina ja Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana Viestintävirastossa sekä lakimiehenä asianajotoimistoissa.

"Tärkein tehtävämme virastossa on varmistaa liikenteen ja viestinnän toimivuus, turvallisuus ja kestävyys Suomessa. Kyberturvallisuus liittyy tähän kaikkeen. Samoin kansainvälinen vaikuttaminen", Saarimäki sanoo. "Olen innoissani ja kiitollinen siitä, että saan tehdä työtä osaavien ja työhönsä sitoutuneiden traficomilaisten sekä sidosryhmiemme ja kumppaneidemme kanssa. Yhdessä pystymme vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin ja rakentamaan tulevaisuutta innovatiivisesti ja tehokkaasti."

>> Liikenne- ja viestintäministeriön tiedote valtioneuvoston päätöksestä.