-
Palvelut

18.12.2023

Jokainen sähköisesti toimitettu ajoneuvoverolippu säästää paitsi kustannuksia myös ympäristöä

Traficom otti marraskuussa käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Tähän mennessä Suomi.fi-viesteihin on lähetetty jo yli 75 000 ajoneuvoverolippua.

Ajoneuvoverolippu lähetetään paperipostin sijaan sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille. "Suomi.fi-viesteihin toimitettujen verolippujen määrä on ollut oletettua suurempi, mikä on yllättänyt positiivisesti. Ensimmäisten kuukausien perusteella voimme arvioida, että vuositasolla säästämme postituskustannuksissa arviolta jopa 600 000 euroa", iloitsee Traficomin erityisasiantuntija Antti Mört.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin. "E-lasku on ehdottomasti mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se", ohjeistaa Mört.

E-laskun saa käyttöön tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissa. Sitä varten tarvitsee ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja sen voi tarkistaa myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

Ajoneuvoverolipun voi tilata sähköisesti myös OmaPostiin.

Lisätietoja

>> Suomi.fi-viestit 

>> E-lasku