-
Palvelut

30.11.2023

Töissä Traficomissa: Tuomas Kiiski

Tuomas Kiiskeä motivoi työssään suuresti merenkulun merkitys kansantaloudelle ja sitä kautta hänen työnsä yhteiskunnallinen vaikuttavuus kokonaisuudessa. Suomen ulkomaankaupan kuljetuksista yli 90 prosenttia tapahtuu meriteitse. Huoltovarmuus taas edellyttää merikuljetusten jatkuvuutta myös mahdollisissa häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

"Vesiliikenteeseen liittyvässä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa ja lainsäädännön kansainvälisessä vaikuttamistyössä tarvitaan aina vankkaa faktapohjaista tietoa. Merenkulku on Suomen taloudelle elinehto, joten esimerkiksi merenkulun alati kehittyvän ympäristösääntelyn kustannusvaikutuksia on syytä arvioida säännöllisesti."

Tuomaksen mielenkiinnon kohteena on ollut merenkulkutalous jo yli 15 vuotta. Kaikki alkoi merikonteista, joita hän ensin purki ja sittemmin vastasi niiden liikuttelusta vientikoordinaattorina. Merenkulkutalouden opinnot huipentuivat kauppatieteen tohtorin tutkintoon vuonna 2017.

Traficomissa Tuomas on työskennellyt reilut kolme vuotta. Tällä hetkellä hän vastaa vesiliikenteen vaikutusarvioista ja analyyseista.

"Tehtäväni on pysyä kartalla vesiliikenteeseen liittyvistä tietotarpeista ja yrittää löytää ratkaisuja niihin. Osan selvityksistä teen joko itse tai hyvässä yhteistyössä kollegoiden kanssa ja osaan tekijät hankitaan muualta. Esimerkkinä nykyisistä tehtävistäni on erilaisten lainsäädäntömuutoksien aiheuttamien kustannuksien laskeminen. Aikoinaan Excel-taulukoiden vääntämisestä alkanut ihastus koodaamisen maailmaan on avannut kokonaan uusia mahdollisuuksia, joita pääsen nyt työssäni toteuttamaan."

>> Katso YouTube-videosta, mitä Tuomas kertoo työstään Traficomissa.