-
Yhteydet

31.08.2022

Syyskuussa kestävä liikkuminen on nosteessa

Kävely ja pyöräily ovat keskiössä, kun Traficom käynnistää syyskuussa Liikkeen Hurmaa -kampanjan. Se haastaa jokaisen kansalaisen lisäämään kestävää liikkumista arkeen. Kampanjoinnin huipentaa Euroopan Liikkujan viikko, jossa mukana kumppanina on myös Motiva.

Kestävä liikkuminen on tänä syksynä entistäkin tärkeämpää ja hyvä vaihtoehto saada säästöä päivittäisten arkimatkojen kustannuksiin sekä huolehtia ympäristöstä. "Missiomme on selkeä: haluamme innostaa kansalaisia kestävään arkiliikkumiseen eli käyttämään etenkin lyhyisiin 2-3 kilometrin arkimatkoihin kävelyä ja pyöräilyä tai muuta kestävää liikkumismuotoa. Nyt jopa 60 prosenttia lyhyistä matkoista tehdään edelleen autolla," kiteyttää Traficomin Kestävä ja puhdas ympäristö -verkoston johtaja Jarno Ilme.

Kestävän liikkumisen perinne mukana monissa tapahtumissa

Syyskuu on perinteisestikin ollut kestävän liikkumisen keskittymä. Samaan aikaan on käynnissä monia aktiviteetteja, joihin on helppo osallistua. Pyöräliiton organisoimaa pyöräilykilometrikisaa käydään 1.5.-22.9. ja Tahko Pihkala -seuran järjestämä Kävelykipinä sekä Kävelykilometrikisa ajoittuvat jaksolle 1.5.-30.9. Euroopan Liikkujan viikko taasen pidetään 16.9.-22.9. eli keskellä aktiviteetteja. Traficom tukee kuukautta nyt kolmatta kertaa omalla Liikkeen Hurmaa -kampanjalla.

Kokeile rohkeasti lyhyttä matkaa lihasvoimin - rahapussi ja ilmasto kiittävät

Tänä vuonna kestävä liikkuminen ja fiksu energian käyttö ovat entistäkin tärkeämpiä. Kävely tai pyöräily ovat mahdollisia monelle, mutta muutenkin voi tehdä fiksuja valintoja. Pidempiä matkoja liikuttaessa voi kokeilla kimppakyytiä tai julkisia. Tai hyödyntää ketjumaisesti osassa matkaa autoa, julkisia ja vaihtaa loppumatkasta sähköpotkulautaan ja kävelyyn. Vaihtoehtoja on paljon, kun niitä hiukan miettii.

Osallistu kestävän liikkumisen haasteeseen - ja haasta tutut mukaan

Osallistu kestävän liikkumisen haasteeseen ja lisää arkeesi liikettä yhtenä päivänä viikossa. Lisätietoa saat Liikkeen Hurmaa -sivuiltamme

Motivan sivut/Euroopan Liikkujan Viikko