-
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Töissä Traficomissa: Henrika Björkell-Virta

Henrika Björkell-Virta on viettänyt yli 10 vuotta merillä, vaikka reitti alalle ei ollut suora. - Nuoruuden haaveeni oli lähteä merille. Perheessäni oli merimiehiä ja ala kiinnosti, mutta takaraivossa kuulin muiden ajatukset siitä, etteivät naiset kuulu merille. Olen puuseppä ja gradua vaille valmis maisteri. Lopulta päätin kouluttautua ensin kansimieheksi, sitten perämieheksi ja vielä merikapteeniksi, Henrika kertoo taustastaan. Nyt Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää.

Vuodesta 2017 Henrika on työskennellyt merikartoituksen parissa ja ensimmäiset työt liittyivät merikarttojen muutoksiin. Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää. Merenkulkijat tarvitsevat ajankohtaiset tiedot väylien muutoksista, jotta laivat voivat kulkea turvallisesti väylillä ja siten turvata Suomen vientiä. Työhön kuuluu myös väylänpitäjien valvonta sekä vesilain mukaisia lausuntoja, kuten vesistökaapelit, joiden tiedot myös päivitetään merikarttoihin. - Kaapeleissa kulkee esimerkiksi teleliikenne- ja valokuitukaapeleita ja näitä on tullut koronan aikana todella paljon lisää, Henrika tarkentaa.

Henrikan mielestä parasta hänen työssään on se, että saa työskennellä merenkulun parissa ja saa kehittää ja kehittyä: uudessa virastossa kehitettävää riittää eikä mikään päivä ole samanlainen.

>> Katso YouTube-videosta mitä Henrika kertoo työstään Traficomissa