-
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus mukana Disobey 2024 -tapahtumassa

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli ensimmäistä kertaa mukana omalla pisteellään Helsingin Kaapelitehtaalla helmikuussa järjestetyssä tietoturvatapahtuma Disobeyssa.

Perjantaina 16.2.2024 valkohattuhakkerihenkinen kansa kokoontui Helsinkiin Kaapelitehtaalle viettämään nyt seitsemättä kertaa järjestettyä tietoturvatapahtuma Disobeyta. Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli mukana tapahtumassa osana Community Villagea, jossa erilaiset tietoturva-alan yhteisöt esittelivät toimintaansa ja tarjosivat toinen toistaan mielikuvituksellisempia aktiviteetteja.

Kyberturvallisuuskeskusten toiminta kiinnosti

Disobeyn ohjelmassa lavalle nousi Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Jussi Eronen, joka kertoi puheenvuorossaan CSIRT-toimintojen ja kyberturvallisuuskeskusten toiminnasta yleisesti. CSIRT-toiminnon (Computer Security Incident Response Team) tehtävänä on selvittää tietoturvaloukkauksia ja tiedottaa tietoturva-asioista. Esityksessään Eronen kertoi, miten eri maiden CSIRT-yksiköiden tarjoama tiedonjako ja koordinaatio ovat elintärkeitä niin kansallisen kuin kansainvälisen tietoturvatilanteen hallinnassa. Esitys herätti kiinnostusta ja keräsi tuvan täydeltä kuulijoita.

Kyberturvallisuuskeskuksen pisteellä antoisia mentorointikeskusteluja

Kyberturvallisuuskeskuksen piste muodostui suoranaiseksi hitiksi. Mentoroinnissa käytiin lukemattomia mielenkiintoisia ja hyvinkin syvällisiä keskusteluja tietoturva-alasta sekä erilaisista uramahdollisuuksista ja -poluista, joita Traficomin Kyberturvallisuuskeskus voi alan asiantuntijoille tarjota.

Kävijöitä Kyberturvallisuuskeskuksen pisteelle houkuttelivat paitsi pisteellä tarjottu Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntijoiden mentorointi, myös Ghostbusters-teemainen flipperi sekä alpakkakuvioidut elektroniset tunnuskortit. Kyberalpakka on Kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntijoiden itse kehittämä tunnus, joka kantaa tietoturvan tärkeää sanomaa tapahtumissa. Kyberalpakkakortissa olleen tehtävän ratkaisemalla pystyi keräämään pisteitä tapahtuman Capture the Flag -hakkerointihaasteessa, jossa osallistujat etsivät esimerkiksi haavoittuvuuksia.