-
Palvelut

31.10.2023

Bittimittari.fi lisää ymmärrystä laajakaistanopeuksista

Traficomin uudella Bittimittari.fi-palvelulla käyttäjä voi selvittää käytössä olevan laajakaistayhteytensä ominaisuuksia. Palvelu kertoo muun muassa, kuinka hyvin nettiyhteys soveltuu käyttäjän tarpeisiin. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä laajakaistan toiminnasta ja tuottaa tietoa virastolle siitä, miten yhteydet toimivat ympäri Suomen. Bittimittarin toimintaa ja palvelun tavoitteita avaavat Traficomin erityisasiantuntija Essi Hytti sekä päällikkö Joonas Orkola.

Lue lisää
Palvelut

31.10.2023

Ajoneuvoverolippu 1.11. alkaen paperipostin sijaan sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille

Ajoneuvoverolippu lähetetään 1.11.2023 alkaen paperipostin sijaan sähköisenä Suomi.fi-viestien käyttäjille.

Lue lisää
Palvelut

29.09.2023

Datanhallinta-asetus tulee – Traficom valmistautuu uusiin tehtäviin

EU:n datanhallinta-asetuksen soveltaminen jäsenmaissa alkoi 24.9.2023. Suomessa asetuksen täytäntöön panevan lainsäädännön, joka koskee datan välityspalveluita ja data-altruismia, on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2024 alusta. Samalla käynnistyvät Traficomin uudet säädökseen perustuvat rekisteröinti- ja valvontatehtävät.

Lue lisää
Palvelut

29.09.2023

Sanomalehtijakelun valtionavustukset turvaavat kattavan jakeluverkon säilymisen

Traficom on myöntänyt valtionavustukset sanomalehtien jakeluun. Kirjeiden jakeluvelvoite vähenee kolmipäiväiseksi 1.10.2023, kun postilain muutos tulee voimaan. Valtionavustuksen tavoitteena on säilyttää sanomalehtien jakelu vähintään viitenä arkipäivänä viikossa myös alueilla, jotka jäävät sanomalehtien kaupallisen viisipäiväisen varhaisjakelun ulkopuolelle.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.08.2023

Väylien käytön uudet yhteiset käytänteet syntyivät tiiviissä yhteistyössä

Traficom, Finnpilot, Fintraffic ja Väylävirasto järjestivät kesä- ja elokuussa sidosryhmätilaisuuksien sarjan, joissa kuultiin tietopaketti merenkulun ajankohtaisista asioista ja käytiin arvokasta keskustelua. Usein muutokset vaativat onnistuakseen tiivistä yhteistyötä ja keskustelua eri toimijoiden kesken. Yksi esimerkki tästä on N2000-väylä- ja merikarttauudistus ja sen myötä muodostunut uusi väylien käytön tapa.

Lue lisää
Palvelut

30.08.2023

Töissä Traficomissa: Joonas Orkola

Joonas Orkola tuottaa monenlaista tietoa päätöksenteon tueksi. "Työtehtävät ovat monipuolisia ja työ sellaista, jota olen halunnut tehdä peruskoulusta lähtien. En tosin silloin tiennyt, että tällaista työtä on edes olemassa."

Lue lisää