-
Tulevaisuus

28.02.2023

Vetylentäminen vähentäisi ilmailun ilmastovaikutuksia

Suomella on hyvät edellytykset luoda pitkällä tähtäimellä osin vetypohjainen energiajärjestelmä lentoliikenteessä. Suurin harppaus vetylentämisessä voisi tapahtua 2030-luvun loppupuolella, mutta sitä ennen tarvitaan paljon muun muassa tuotekehitystä. Vety ja siitä jalostetut synteettiset polttoaineet nähdään keinona vähentää lentämisen ilmastovaikutusta.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.01.2023

Traficom vaikuttaa maailmalla: pinnalla erityisesti ilmasto, automaatio ja digitalisaatio

Kansainvälinen yhteistyö on osa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päivittäistä arkea. Traficom edustaa Suomea maailmalla EU:ssa ja kansainvälisissä järjestöissä ja pyrkii vaikuttamaan kansainväliseen sääntelyyn koko laajalla ja monialaisella toimintakentällään. Keskeisiä teemoja ovat tällä hetkellä ilmasto, automaatio ja digitalisaatio.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.01.2023

6G:llä kohti kestävää kehitystä

Matkaviestinteknologioiden kehityksessä uusi sukupolvi tulee käyttöön aina noin 10 vuoden välein. Tällä hetkellä on meneillään 5G:n käyttöönotto, mutta samaan aikaan 6G-teknologian tutkimus on jo käynnissä. 6G tulee käyttöön noin vuonna 2030. Traficom vaikuttaa 6G:n visiointiin ja tukee näin tietoyhteiskunnan kestävää kehitystä sekä innovatiivisten palveluiden syntymistä.

Lue lisää
Tulevaisuus

30.11.2022

Avaruusteknologia luo mahdollisuuksia suomalaisille toimijoille

Traficom on vuoden 2022 marraskuuhun mennessä mahdollistanut 26 suomalaisen satelliitin toiminnan näiden käyttämien taajuuksien kansainvälisen sopimisen ja radiolupien avulla. Vanhat satelliittioperaattorit ja uudet toimijat laajentavat toimintaansa suomalaiselle avaruuspelikentälle. Roolimme satelliitti- ja avaruustoiminnassa on kasvamassa.

Lue lisää
Tulevaisuus

30.06.2022

Sähköinen lentäminen voi olla pian vaihtoehto Suomessa

Sähköinen lentäminen on Suomen pienille matkustajavirroille varteenotettava vaihtoehto tulevaisuudessa, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tuoreesta selvityksestä. Selvityksessä on kartoitettu sähköisen lentämisen mahdollisuuksia Suomessa.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.05.2022

Asiantuntijat vastuullisuustyön ja kestävän kehityksen ytimessä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ensimmäinen vastuullisuusraportti avaa Traficomin kestävän kehityksen tavoitteita sekä yhteiskuntaa ja kansalaisia hyödyttävää vastuullista toimintaa. Vastuullisuus merkitsee Traficomissa konkreettisia tekoja usealla rintamalla. Tavoitteemme liittyvät liikenteen ja viestinnän turvallisuuteen, kestävään infrastruktuuriin, kestäviin kaupunkeihin sekä ilmastotekoihin.

Lue lisää