-
Tulevaisuus

30.11.2022

Avaruusteknologia luo mahdollisuuksia suomalaisille toimijoille

Traficom on vuoden 2022 marraskuuhun mennessä mahdollistanut 26 suomalaisen satelliitin toiminnan näiden käyttämien taajuuksien kansainvälisen sopimisen ja radiolupien avulla. Vanhat satelliittioperaattorit ja uudet toimijat laajentavat toimintaansa suomalaiselle avaruuspelikentälle. Roolimme satelliitti- ja avaruustoiminnassa on kasvamassa.

Lue lisää
Tulevaisuus

30.06.2022

Sähköinen lentäminen voi olla pian vaihtoehto Suomessa

Sähköinen lentäminen on Suomen pienille matkustajavirroille varteenotettava vaihtoehto tulevaisuudessa, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tuoreesta selvityksestä. Selvityksessä on kartoitettu sähköisen lentämisen mahdollisuuksia Suomessa.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.05.2022

Asiantuntijat vastuullisuustyön ja kestävän kehityksen ytimessä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ensimmäinen vastuullisuusraportti avaa Traficomin kestävän kehityksen tavoitteita sekä yhteiskuntaa ja kansalaisia hyödyttävää vastuullista toimintaa. Vastuullisuus merkitsee Traficomissa konkreettisia tekoja usealla rintamalla. Tavoitteemme liittyvät liikenteen ja viestinnän turvallisuuteen, kestävään infrastruktuuriin, kestäviin kaupunkeihin sekä ilmastotekoihin.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.05.2022

Traficom vaikuttaa puhtaamman merenkulun puolesta

Merenkulku on kansainvälistä toimintaa, joten myös sen sääntely tapahtuu kansainvälisellä tasolla. Merenkulun ympäristöasioiden sääntely kulkee Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n kautta. Liikenne-ja viestintävirasto Traficom edustaa Suomea järjestön kokouksissa. Juuri nyt keskiössä on merenkulun kasvihuonepäästöjen vähentäminen sekä IMO:ssa että EU:ssa.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.05.2022

Töissä Traficomissa: Anni Hytti

Asiantuntijamme Anni Hytti tekee töitä puhtaamman ympäristön eteen. Annin työpöydällä on liikenteen ilmasto- ja ympäristöasioita sekä liikenteen kokeiluihin ja automaatioon liittyviä tehtäviä.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.03.2022

Vaikutamme aktiivisesti 6G:n kehitystyöhön

Suomessa alkoi vuonna 2018 maailman ensimmäinen 6G-tutkimusohjelma. Suomalaiset 6G:tä innovoivat toimijat haluavat olla 6G-kehityksen kärjessä maailmassa.

Lue lisää