-
Palvelut

31.01.2023

EU:sta uusia esteettömyysvaatimuksia - tavoitteena yhdenvertaisuuden edistäminen

EU:sta tulee uusia esteettömyysvaatimuksia, joiden tavoitteena on taata kuluttajille yhdenvertainen pääsy erilaisten tuotteiden ja sähköisten palvelujen äärelle sekä edistää niiden liikkuvuutta EU:ssa. Traficom valvoo esteettömyysvaatimusten noudattamista yhdessä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2023

Veneily innostaa edelleen, vaikka korkein huippu taittui

Traficomin tilastojen mukaan veneiden ensirekisteröinnit ovat hiipuneet korona-ajan huippuvuosista. Tästä huolimatta ensirekisteröintien määrät ovat edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2023

Tietoturvataitoja lapsille ja nuorille - Mediataitoviikko tulee taas

Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito, joka kulkee käsikädessä muiden mediataitojen kanssa: Kuinka hyvin osaat käyttää erilaisia laitteita? Kuinka hyvin osaat hakea tietoa ja tulkita erilaista informaatiota?

Lue lisää
Palvelut

31.01.2023

Töissä Traficomissa: Marjo Puputti

Marjo Puputtia kiinnosti työ juuri perustetussa virastossa, sillä uudessa virastossa pääsisi rakentamaan uusia toimintatapoja. Henkilöstön kehittämisen tehtävät ovat hänelle omimpia ja niitä hän on päässyt työssään tekemään, kuten hakiessaan toivoikin.

Lue lisää
Yhteydet

15.12.2022

Liikenteen kokonaisuutta kehitetään pitkäjänteisessä yhteistyössä

Liikenteen kokonaisuuden kehittäminen on pitkäjänteisen yhteistyön summa. Sen tulokset näkyvät arjessamme vuosien tai jopa vuosikymmenien päästä, esimerkiksi sujuvampina liikenneyhteyksinä. Traficom on mukana edistämässä toimivaa, turvallista ja kestävää liikkumista ja kuljettamista niin koko Suomessa kuin alueellisestikin.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Tietoturvasetelin haku on käynnistynyt vauhdikkaasti

Tietoturvan kehittämisen tukea eli tietoturvaseteliä on voinut hakea Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista 1.12. alkaen. Jo nyt haettu rahoitus on ylittänyt myönnettävänä olevan rahoituksen.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Uudet valtakunnalliset liikenne-ennusteet ulottuvat vuoteen 2060

Traficomissa on valmistumassa hanke, jossa tuotetaan uudet valtakunnalliset liikenne-ennusteet. Yhtenäiseen toimintaympäristön kuvaukseen perustuen laadittiin henkilö- ja tavaraliikenteen kokonaisennusteet sekä niistä johdetut liikennemuotokohtaiset ennusteet tie-, rautatie- ja meriliikenteelle. Tuotettujen ennusteiden aikajänne ulottuu vuoteen 2060 saakka.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Huviveneiden markkinavalvonta toi esiin huolestuttavia puutteita

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom osallistui useamman EU-maan yhteiseen markkinavalvontaprojektiin, jossa testattiin 30 huviveneen turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus. Tulokset olivat huolestuttavia: testatuista veneistä 21 ei täyttänyt huvivenedirektiivin vaatimuksia vähintään yhden olennaisen vaatimuksen osalta.

Lue lisää