-
Yhteydet

25.03.2021

Suomi on yksi ilmailuturvallisuuden edelläkävijöistä

Suomen ilmailun turvallisuuspolitiikassa turvallisuus ja matkustajien luottamus lentoliikenne-järjestelmään ovat keskeisiä päämääriä. Kaupallinen ilmakuljetus on koronapandemiankin aikana ylläpitänyt nopeita yhteyksiä ja varmistanut ihmisten ja tavaroiden tarvittavan liikkumisen, ja ollut näin myös tärkeä osa kansallista huoltovarmuusketjua. Suomen ilmailun vahva turvallisuudenhallinta varmistaa alan turvallisen toiminnan ja auttaa pandemiasta palautumisessa.

Lue lisää
Palvelut

18.02.2021

Uusi dronelaki edistää turvallista lennättämistä ja innovaatioita

Koko EU:n dronelennättämisen yhtenäistävä asetus tuli voimaan vuoden vaihteessa. Nyt kaikkien droneja lennättävien harrastajien ja ammattilaisten tulee rekisteröityä, perehtyä lennättämiseen ja pääsääntöisesti suorittaa koe. Dronerekisteri ja teoriakoe parantavat turvallisuutta. Lennätyskäytäntöihin uudistus toi joitain muutoksia, mutta perusasiat turvalliseen lennättämiseen säilyivät samana.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

18.02.2021

Tietoturvamerkki kertoo älylaitteen tietoturvasta

Tiesitkö, että Suomi on edelläkävijä kodin älylaitteiden tietoturvassa? Tietoturvamerkki on maailman ensimmäinen viranomaisen myöntämä tietoturvasta kertova merkki kuluttajakäyttöön tarkoitetuille älylaitteille ja sovelluksille. Tietoturvamerkki kertoo kyseisen tuotteen täyttävän Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen asettamat tietoturvavaatimukset, jotka pohjautuvat eurooppalaisen standardointijärjestö ETSIn standardiin. Lisäksi Tietoturvamerkki kertoo, että valmistajat suhtautuvat vastuullisesti asiakkaidensa tietojen suojaamiseen ja takaavat tuotteille myös kohtuullisen digitaalisen eliniän.

Lue lisää
Yhteydet

18.02.2021

Liikennejärjestelmää kehitetään tiiviissä yhteistyössä laajan tiedon pohjalta

Traficom on koonnut liikenneverkon strategista tilannekuvaa osana valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelua. Tilannekuvassa tarkastellaan valtion väyläverkon ja muun liikenneverkon kehittämistarpeita ja tietoa käytetään valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpanossa.

Lue lisää
Yhteydet

18.02.2021

5G on täynnä mahdollisuuksia

Huippunopeat laajakaistayhteydet mahdollistava 5G-matkaviestinteknologia on käytössä jo noin 100 paikkakunnalla Suomessa. 5G mahdollistaa myös entistä tehokkaamman esineiden internetin sekä automaation ja robotisaation. 5G ja digitalisaatio tukevat kestävää kehitystä ja ilmastotavoitteita sekä mahdollistavat uusia palveluja eri sektoreille.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

18.02.2021

Kybermittari tuo yritysjohdolle konkreettisia keinoja kyberturvallisuuden hallintaan

Yritysjohdolla on keskeinen rooli organisaatioiden ja yhteiskunnan kyberturvallisuuden varmistamisessa. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen ja Huoltovarmuuskeskuksen syksyllä 2020 julkistama Kybermittari auttaa parantamaan yritysten, organisaatioiden ja samalla koko yhteiskunnan kykyä torjua kyberuhkia tuomalla konkreettisen työkalun kyberturvallisuuden kehittämiseen. Kybermittari antaa organisaation johdolle näkymän kriittisten toimintojen, prosessien ja riippuvuuksien arviointiin ja kehittämiseen.

Lue lisää