-
Yhteydet

30.08.2023

Liikkujan viikko tulee taas - kestävä arkiliikkuminen keskiössä 16.-22.9

Vuosittainen Euroopan liikkujan viikko järjestetään 16.–22.9. Tänä vuonna viikolla kannustetaan miettimään, millä tavalla päivittäisestä arjen matkasta voi saada itselleen energiaa erilaisilla liikkumisvaihtoehdoilla. Suomessa Liikkujan viikkoa on vietetty vuodesta 2003 lähtien, ja 20-vuotisjuhlan kunniaksi kuntia halutaan mukaan ennätysmäärä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.06.2023

Suomi vahvasti mukana kansainvälisessä ilmailun turvallisuustyössä

Kesäkuun alussa ilmailun kansainvälisiä ammattilaisia kerääntyi Helsinkiin keskustelemaan siitä, miten viranomaiset ovat onnistuneet ilmailun turvallisuusjärjestelmiin kohdistuvassa valvonnassa ja miten valvontaa voisi kehittää. Tilaisuus tarjosi ilmailun toimijoille mahdollisuuden tuoda esiin ajatuksia ja toiveita turvallisuudenhallintaan liittyen. Tilaisuus oli osa ilmailun turvallisuuteen keskittyvän kansainvälisen työryhmän viisipäiväistä kokousta.

Lue lisää
Yhteydet

30.06.2023

Kansainvälinen 6G-työ tuottaa tulosta

Suomen kansainvälinen vaikuttamistyö liittyen tulevaisuuden 6G-mobiiliteknologian kehitykseen on ottanut kaksi suurta askelta eteenpäin. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU hyväksyi kesäkuussa luonnoksen uudeksi suositukseksi 6G:n (IMT-2030) viitekehyksestä. Lisäksi EU:n Radiotaajuuspolitiikkaryhmän 6G-kannanotto hyväksyttiin kesäkuussa julkiselle kuulemiselle.

Lue lisää
Yhteydet

30.06.2023

Tavoitteenamme toimivat langattomat yhteydet

Käytämme päivittäin erilaisia radiotaajuuksilla toimivia laitteita, kuten kännyköitä ja älykelloja. Traficom ohjaa ja valvoo taajuuksien käyttöä Suomessa. Tavoitteenamme on taajuussuunnittelun keinoin ennaltaehkäistä radiohäiriöitä ja varmistaa käyttäjille häiriöttömästi toimivat radiolaitteet. Radiohäiriötilanteen yllättäessä tehtävämme on selvittää häiriön syy ja poistaa se.

Lue lisää
Palvelut

30.06.2023

Kyberharjoittelun suosio kasvaa - Kyberturvallisuuskeskus yritysten tukena

Tiesitkö, että Traficomin Kyberturvallisuuskeskus palvelee yrityksiä ja auttaa niitä kehittämään tietoturvaosaamistaan ja varautumaan erilaisiin kybermaailman ilmiöihin ja uhkiin.

Lue lisää
Tulevaisuus

30.06.2023

Traficom isännöi kansainvälisen merikartoitusjärjestön kokousta 5.–9.6.

Traficom isännöi kansainvälisen merikartoitusjärjestön IHO:n Hydrographic Services and Standards (HSSC) -komitean kokousta Helsingissä 5.–9.6.2203. Keskeisenä teema oli tulevaisuuden S-100-navigointituotteet ja niihin liittyvät standardit. Ensimmäiset tuotteet on tarkoitus saada merenkulkijoiden käyttöön vuonna 2026. Myös autonomisen merenkulun vaikutukset kartta- ja navigointitietopalveluihin olivat keskustelussa.

Lue lisää
Palvelut

30.06.2023

Ajoneuvolaskurit auttavat tekemään kestäviä valintoja

Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi vertailla eri käyttövoimilla toimivien henkilöautojen elinkaaripäästöjä ja hintaa. Uudella paketti- ja kuorma-autojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi vertailla eri käyttövoimilla toimivien paketti- ja kuorma-autojen elinkaarisia CO2-päästöjä ja kustannuksia.

Lue lisää
Palvelut

30.06.2023

Ajoneuvoveroliput sähköisesti asiakkaille 1.11. alkaen

Ajoneuvoverolipun lähettämisessä otetaan käyttöön Digi- ja väestötietoviraston tarjoama Suomi.fi-viestit 1.11.2023 alkaen. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä.

Lue lisää