-
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2023

Suomalainen kyberturvallisuusosaaminen kiinnostaa maailmalla

Kyberturvallisuuden kehittäminen on yhä riippuvaisempaa kansainvälisestä yhteistyöstä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli näkyvästi mukana RSA-konferenssissa San Franciscossa huhtikuussa. Suomalainen osaaminen nousi vahvasti esiin, kun aiheena oli Traficomin ja suomalaisten teleoperaattoreiden yhteistyö puhelinnumeroiden väärentämistä vastaan.

Lue lisää
Yhteydet

31.05.2023

Infrastruktuurin yhteisrakentamisella tavoitellaan monia hyötyjä

Yhteisrakentamisen pyrkimyksenä on nopeuttaa ja samanaikaistaa infrastruktuurin rakentamista. Siitä on merkittävää hyötyä myös esimerkiksi ympäristölle. Juuri nyt verkkojen yhteisrakentamista ja yhteiskäyttöä koskevia pelisääntöjä ollaan kehittämässä Euroopan jäsenvaltioiden kesken yhdenmukaisemmaksi komission uuden asetuksen myötä. Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala kertoo yhteisrakentamisen ja yhteiskäytön hyödyistä sekä infrastruktuurin rakentamisen tulevaisuudesta.

Lue lisää
Palvelut

31.05.2023

Traficomilta kuljetusyrityksille 15 uutta sähköistä palvelua

Traficomin Digikaistalla, liikenteen oma asiointi -palvelussa avattiin toukokuussa 15 uutta sähköistä palvelua. Oma asiointi -palvelusta löytyvät kuljetusyritysten omat lupatiedot ja rekisterimerkinnät sekä tieliikenteen harjoittamista koskevat hakemus- ja ilmoitusasiat.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2023

Laita törttöilevä drone kuriin

Dronejen vilkkain lennätyskausi on alkanut. Vastuullinen lennättäjä tietää, missä ja miten dronea saa lennättää, eikä päästä droneaan törttöilemään isompiensa kanssa. Sääntöjen rikkomisesta voi seurata sakot – onnettomuuden seuraukset voivat olla vielä kalliimmat.

Lue lisää
Palvelut

31.05.2023

Töissä Traficomissa: Johanna Simkin

Johanna Simkin kehittää työkseen toimivia sähköisiä palveluita autoilijoille. "Voi sitä tunnetta, kun joku kehuu, kuinka sai vaikkapa ajokortin tilattua helposti netissä. Se ylpeyden tunne, kun voi kertoa olleensa mukana toteuttamassa palvelua, joka on helppo ihmiselle ja hyvä luonnolle."

Lue lisää
Tulevaisuus

28.04.2023

Suomi on ehdolla merenkulkujärjestö IMO:n neuvostoon

Suomi tavoittelee jäsenyyttä Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n päättävässä elimessä, neuvostossa vuosina 2024–2025. Suomi haluaa olla vaikuttamassa IMO:ssa entistä vahvemmin ilmastomuutoksen pysäyttämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen merenkulun turvallisuuden parantamiseksi ja tasa-arvon edistämiseen merenkulussa.

Lue lisää
Yhteydet

28.04.2023

Liikennemalliprojektin tavoitteena yhtenäiset ennusteet matkoista ja kuljetuksista

Traficomissa on käynnissä Suomen historian suurin liikennemalliprojekti, jolla rakennetaan kyvykkyyksiä tuottaa yhtenäisiä ennusteita matkoista ja kuljetuksista sekä liikenteen vaikutuksista. Valtakunnallisen liikennemallijärjestelmän rakentaminen alkoi vuonna 2022 ja jatkuu vuoteen 2028.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.04.2023

Kyberturvallisuuden uhkataso on pysynyt kohonneena

Erityisesti kohdistettujen kyberhyökkäysten määrä on kasvanut viime vuosina. Tapausmäärän kasvusta huolimatta yhteiskuntaa lamauttavat kyberhyökkäykset ovat epätodennäköisiä.

Lue lisää