-
Yhteydet

30.06.2023

Tavoitteenamme toimivat langattomat yhteydet

Käytämme päivittäin erilaisia radiotaajuuksilla toimivia laitteita, kuten kännyköitä ja älykelloja. Traficom ohjaa ja valvoo taajuuksien käyttöä Suomessa. Tavoitteenamme on taajuussuunnittelun keinoin ennaltaehkäistä radiohäiriöitä ja varmistaa käyttäjille häiriöttömästi toimivat radiolaitteet. Radiohäiriötilanteen yllättäessä tehtävämme on selvittää häiriön syy ja poistaa se.

Lue lisää
Palvelut

30.06.2023

Kyberharjoittelun suosio kasvaa - Kyberturvallisuuskeskus yritysten tukena

Tiesitkö, että Traficomin Kyberturvallisuuskeskus palvelee yrityksiä ja auttaa niitä kehittämään tietoturvaosaamistaan ja varautumaan erilaisiin kybermaailman ilmiöihin ja uhkiin.

Lue lisää
Tulevaisuus

30.06.2023

Traficom isännöi kansainvälisen merikartoitusjärjestön kokousta 5.–9.6.

Traficom isännöi kansainvälisen merikartoitusjärjestön IHO:n Hydrographic Services and Standards (HSSC) -komitean kokousta Helsingissä 5.–9.6.2203. Keskeisenä teema oli tulevaisuuden S-100-navigointituotteet ja niihin liittyvät standardit. Ensimmäiset tuotteet on tarkoitus saada merenkulkijoiden käyttöön vuonna 2026. Myös autonomisen merenkulun vaikutukset kartta- ja navigointitietopalveluihin olivat keskustelussa.

Lue lisää
Palvelut

30.06.2023

Ajoneuvolaskurit auttavat tekemään kestäviä valintoja

Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi vertailla eri käyttövoimilla toimivien henkilöautojen elinkaaripäästöjä ja hintaa. Uudella paketti- ja kuorma-autojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi vertailla eri käyttövoimilla toimivien paketti- ja kuorma-autojen elinkaarisia CO2-päästöjä ja kustannuksia.

Lue lisää
Palvelut

30.06.2023

Ajoneuvoveroliput sähköisesti asiakkaille 1.11. alkaen

Ajoneuvoverolipun lähettämisessä otetaan käyttöön Digi- ja väestötietoviraston tarjoama Suomi.fi-viestit 1.11.2023 alkaen. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2023

Suomalainen kyberturvallisuusosaaminen kiinnostaa maailmalla

Kyberturvallisuuden kehittäminen on yhä riippuvaisempaa kansainvälisestä yhteistyöstä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli näkyvästi mukana RSA-konferenssissa San Franciscossa huhtikuussa. Suomalainen osaaminen nousi vahvasti esiin, kun aiheena oli Traficomin ja suomalaisten teleoperaattoreiden yhteistyö puhelinnumeroiden väärentämistä vastaan.

Lue lisää
Yhteydet

31.05.2023

Infrastruktuurin yhteisrakentamisella tavoitellaan monia hyötyjä

Yhteisrakentamisen pyrkimyksenä on nopeuttaa ja samanaikaistaa infrastruktuurin rakentamista. Siitä on merkittävää hyötyä myös esimerkiksi ympäristölle. Juuri nyt verkkojen yhteisrakentamista ja yhteiskäyttöä koskevia pelisääntöjä ollaan kehittämässä Euroopan jäsenvaltioiden kesken yhdenmukaisemmaksi komission uuden asetuksen myötä. Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala kertoo yhteisrakentamisen ja yhteiskäytön hyödyistä sekä infrastruktuurin rakentamisen tulevaisuudesta.

Lue lisää
Palvelut

31.05.2023

Traficomilta kuljetusyrityksille 15 uutta sähköistä palvelua

Traficomin Digikaistalla, liikenteen oma asiointi -palvelussa avattiin toukokuussa 15 uutta sähköistä palvelua. Oma asiointi -palvelusta löytyvät kuljetusyritysten omat lupatiedot ja rekisterimerkinnät sekä tieliikenteen harjoittamista koskevat hakemus- ja ilmoitusasiat.

Lue lisää