-
Luottamus ja toimintavarmuus

16.12.2021

Kansainväliset huijaussoitot kuriin

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ilmoitti marraskuun lopussa, että se valmistelee keinoja estää soittajan numeron väärentäminen huijauspuheluissa. Työtä tehdään yhteistyössä Suomessa toimivien teleoperaattoreiden kanssa. Tavoitteena on vaikeuttaa ja estää kansainvälisten rikollisten toiminta.

Lue lisää
Tulevaisuus

16.12.2021

Tekoäly tulee: Kyberturvallisuus mukaan palveluiden rakentamiseen alusta lähtien

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on julkistanut Suomen ensimmäisen tekoälyselvityksen, joka tarkastelee tekoälyä kyberturvallisuuden ja riskienhallinnan näkökulmasta. Selvitys kannustaa tekoälypohjaisten palvelujen tai tuotteiden kehittäjiä tekemään nämä kolme asiaa jo nyt: menemään kehitystyöhön kyberturvallisuus ja riskienhallinta edellä, hahmottamaan koneoppimismallin koko elinkaaren ja panostamaan datan laatuun.

Lue lisää
Palvelut

16.12.2021

Taksiliikenteen viranomaisten yhteisvalvonnalle on tarvetta

Taksiliikenteen toimijoita ja liikenteen harjoittamista valvovat Traficom, poliisi, Verohallinto sekä aluehallintovirastot. Viranomaiset tekevät yhteistyötä esimerkiksi järjestämällä yhteisvalvontaiskuja, joissa tarkastetaan samaan aikaan kunkin omaan toimivaltaan kuuluvia asioita. Näin syntyy kokonaiskuva taksitoiminnan laadusta ja säädösten noudattamisesta. Tänä vuonna valvontaiskuja on tehty viisi.

Lue lisää
Yhteydet

16.12.2021

Omaan tarpeeseen rakennetuilla paikallisilla 5G-verkoilla saadaan tehokkuutta tuotantoon

Houkutteleeko paikallisen 5G-verkon tarjoama mahdollisuus parantaa tehokkuutta tai tehdä tuotannosta joustavasti muuntautuva? Paikallisverkko tarjoaa myös tietoturvaa datan keruuseen ja analysointiin. Lisäksi työntekijöiden turvallisuuden parantaminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen voivat olla tavoitteena. Traficom edistää Suomi 5G-teknologian kärkimaaksi -tavoitetta mahdollistamalla uusien taajuuksien käyttöönoton nopealla aikataululla. Paikallisten 5G-verkkojen rakentaminen ja käyttöönotto tukee uusien 5G-palveluiden ja innovaatioiden kehittymistä.

Lue lisää
Yhteydet

30.11.2021

Kokoamme liikennejärjestelmäanalyysiin kattavaa kuvaa liikennejärjestelmästä ja sen kehitystarpeista

Traficom on julkaissut tänä syksynä ensimmäisen liikennejärjestelmäanalyysin. Se kokoaa kokonaiskuvaa liikennejärjestelmän nykytilasta, kehitystarpeista ja toimintaympäristön muutoksista päätöksenteon tueksi.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2021

Tietoturva 2021 -seminaari keräsi ennätysyleisön

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Huoltovarmuuskeskuksen Tietoturva 2021 -seminaari juhlisti tänä vuonna Kyberturvallisuuskeskuksen CERT-toiminnon 20-vuotista taivalta. CERT-toiminto on ollut todistamassa kyberturvallisuuden kehittymistä tietotekniikan marginaalista yhteiskunnalliseksi kysymykseksi. Juhlavuoden kunniaksi seminaari oli avoin kaikille tietoturvasta kiinnostuneille, ja suosittua seminaaria seurasi yli 1700 katsojaa.

Lue lisää
Yhteydet

30.11.2021

Radiolaitteiden vaatimustenmukaisuus ja markkinavalvonta ennaltaehkäisevät radiohäiriöitä

Käytössämme on yhä enemmän langattomasti radiotaajuuksilla toimivia laitteita eli radiolaitteita ̶ esimerkkinä älypuhelimet, tabletit, WLAN-laitteet, kauko-ohjattavat lelut, radiopuhelimet ja dronet. Kaikki nämä laitteet käyttävät radiotaajuuksia. Radiolaitteiden vaatimustenmukaisuus on yksi keino taata radioliikenteen toimivuus. Markkinavalvonnalla puolestaan ennaltaehkäisemme radiohäiriöitä esimerkiksi matkaviestinverkoille ja varmistamme käyttäjille häiriöttömät radiolaitteet.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.10.2021

Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi: Arjen tietoturvataidot kuuluvat kaikille

Euroopan kyberturvallisuuskuukausi on kutsunut meitä kaikkia vahvistamaan tietototurvataitojamme. Pienillä teoilla ja valppaudella voimme välttyä monilta murheilta.

Lue lisää