-
Yhteydet

30.08.2023

Liikkujan viikko tulee taas - kestävä arkiliikkuminen keskiössä 16.-22.9

Vuosittainen Euroopan liikkujan viikko järjestetään 16.–22.9. Tänä vuonna viikolla kannustetaan miettimään, millä tavalla päivittäisestä arjen matkasta voi saada itselleen energiaa erilaisilla liikkumisvaihtoehdoilla. Suomessa Liikkujan viikkoa on vietetty vuodesta 2003 lähtien, ja 20-vuotisjuhlan kunniaksi kuntia halutaan mukaan ennätysmäärä.

Lue lisää
Yhteydet

30.06.2023

Kansainvälinen 6G-työ tuottaa tulosta

Suomen kansainvälinen vaikuttamistyö liittyen tulevaisuuden 6G-mobiiliteknologian kehitykseen on ottanut kaksi suurta askelta eteenpäin. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU hyväksyi kesäkuussa luonnoksen uudeksi suositukseksi 6G:n (IMT-2030) viitekehyksestä. Lisäksi EU:n Radiotaajuuspolitiikkaryhmän 6G-kannanotto hyväksyttiin kesäkuussa julkiselle kuulemiselle.

Lue lisää
Yhteydet

30.06.2023

Tavoitteenamme toimivat langattomat yhteydet

Käytämme päivittäin erilaisia radiotaajuuksilla toimivia laitteita, kuten kännyköitä ja älykelloja. Traficom ohjaa ja valvoo taajuuksien käyttöä Suomessa. Tavoitteenamme on taajuussuunnittelun keinoin ennaltaehkäistä radiohäiriöitä ja varmistaa käyttäjille häiriöttömästi toimivat radiolaitteet. Radiohäiriötilanteen yllättäessä tehtävämme on selvittää häiriön syy ja poistaa se.

Lue lisää
Yhteydet

31.05.2023

Infrastruktuurin yhteisrakentamisella tavoitellaan monia hyötyjä

Yhteisrakentamisen pyrkimyksenä on nopeuttaa ja samanaikaistaa infrastruktuurin rakentamista. Siitä on merkittävää hyötyä myös esimerkiksi ympäristölle. Juuri nyt verkkojen yhteisrakentamista ja yhteiskäyttöä koskevia pelisääntöjä ollaan kehittämässä Euroopan jäsenvaltioiden kesken yhdenmukaisemmaksi komission uuden asetuksen myötä. Traficomin johtava asiantuntija Päivi Peltola-Ojala kertoo yhteisrakentamisen ja yhteiskäytön hyödyistä sekä infrastruktuurin rakentamisen tulevaisuudesta.

Lue lisää
Yhteydet

28.04.2023

Liikennemalliprojektin tavoitteena yhtenäiset ennusteet matkoista ja kuljetuksista

Traficomissa on käynnissä Suomen historian suurin liikennemalliprojekti, jolla rakennetaan kyvykkyyksiä tuottaa yhtenäisiä ennusteita matkoista ja kuljetuksista sekä liikenteen vaikutuksista. Valtakunnallisen liikennemallijärjestelmän rakentaminen alkoi vuonna 2022 ja jatkuu vuoteen 2028.

Lue lisää
Yhteydet

31.03.2023

Laajakaistatuella yhä useampi 1 gigan yhteyksien pariin

Suomen kaltaisessa maassa on lukuisia pitkien välimatkojen harvaan asuttuja alueita, joilla hyödynnetään Traficomin myöntämää valtiontukea valokuituyhteyksien rakentamiseen. Viime aikoina monet palvelut ovat kiihtyvällä tahdilla siirtyneet verkkoon erityisesti koronapandemian vauhdittamana. Laajakaistatuen tärkeydestä kertovat toimivien markkinoiden erityisasiantuntija Aleksandra Partanen ja viestintämarkkina-asiantuntija Mari Rosenström.

Lue lisää