-
Yhteydet

31.01.2023

Yhteiskäyttöiset menopelit kasvattavat suosiotaan

Yhteiskäyttöiset autot, kaupunkipyörät ja sähköpotkulaudat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Erityisen merkittävää kasvua on tapahtunut yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja yhteiskäyttöautojen määrissä. Yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen lisääntyminen kaduilla on kuitenkin ollut aivan omaa luokkaansa.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2023

Veneily innostaa edelleen, vaikka korkein huippu taittui

Traficomin tilastojen mukaan veneiden ensirekisteröinnit ovat hiipuneet korona-ajan huippuvuosista. Tästä huolimatta ensirekisteröintien määrät ovat edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla.

Lue lisää
Yhteydet

15.12.2022

Liikenteen kokonaisuutta kehitetään pitkäjänteisessä yhteistyössä

Liikenteen kokonaisuuden kehittäminen on pitkäjänteisen yhteistyön summa. Sen tulokset näkyvät arjessamme vuosien tai jopa vuosikymmenien päästä, esimerkiksi sujuvampina liikenneyhteyksinä. Traficom on mukana edistämässä toimivaa, turvallista ja kestävää liikkumista ja kuljettamista niin koko Suomessa kuin alueellisestikin.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Töissä Traficomissa: Henrika Björkell-Virta

Henrika Björkell-Virta on viettänyt yli 10 vuotta merillä, vaikka reitti alalle ei ollut suora. - Nuoruuden haaveeni oli lähteä merille. Perheessäni oli merimiehiä ja ala kiinnosti, mutta takaraivossa kuulin muiden ajatukset siitä, etteivät naiset kuulu merille. Olen puuseppä ja gradua vaille valmis maisteri. Lopulta päätin kouluttautua ensin kansimieheksi, sitten perämieheksi ja vielä merikapteeniksi, Henrika kertoo taustastaan. Nyt Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää.

Lue lisää
Yhteydet

30.11.2022

Töissä Traficomissa: Jouko Pirttimäki

Traficomin Liikennejärjestelmäpalveluissa työskentelevälle Jouko Pirttimäellä raideliikenteen toimivuus on muodostanut uran punaisen langan: alun perin hän kouluttautui junaliikenteen ohjaajaksi ja vetää nyt meillä raideliikenteen toimintavarmuustiimiä.

Lue lisää
Yhteydet

31.10.2022

Nyt haussa EU:n rahoitustukea 5G-palveluille ja runkoyhteyksille

CEF Verkkojen Eurooppa -välineen kautta tuetaan hankkeita, joissa toteutetaan turvallisia, nopeita ja suuren kapasiteetin verkkoja ja merikaapeleita sekä runkoyhteyksiä esimerkiksi kvanttiviestintäverkoille ja eurooppalaisille pilvipalveluyhteisöille. Lisäksi tuella digitalisoidaan liikenne- ja energiaverkkoja. Rahoitustukea voi nyt hakea 5G-palveluille ja runkoyhteyksille. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom koordinoi CEF-hakua Suomessa.

Lue lisää