-
Yhteydet

31.03.2023

Laajakaistatuella yhä useampi 1 gigan yhteyksien pariin

Suomen kaltaisessa maassa on lukuisia pitkien välimatkojen harvaan asuttuja alueita, joilla hyödynnetään Traficomin myöntämää valtiontukea valokuituyhteyksien rakentamiseen. Viime aikoina monet palvelut ovat kiihtyvällä tahdilla siirtyneet verkkoon erityisesti koronapandemian vauhdittamana. Laajakaistatuen tärkeydestä kertovat toimivien markkinoiden erityisasiantuntija Aleksandra Partanen ja viestintämarkkina-asiantuntija Mari Rosenström.

Lue lisää
Yhteydet

28.02.2023

Taajuudet yhteiskunnan tukirankana - seuraa julkaisusarjaamme radiotaajuuksista!

Kaikkien langattomuutta hyödyntävien laitteiden ja palveluiden käyttämiseen tarvitaan radiotaajuuksia. Käytämme arjessamme radiolaitteita tai radioverkkoihin perustuvia palveluita, joiden käyttöön taajuuksia tarvitaan. Traficomin tehtävänä on turvata taajuuksien tehokas ja häiriötön käyttö Suomessa, nyt ja tulevaisuudessa. Tervetuloa seuraamaan taajuuksien ihmeellistä maailmaa vuoden 2023 aikana!

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2023

Yhteiskäyttöiset menopelit kasvattavat suosiotaan

Yhteiskäyttöiset autot, kaupunkipyörät ja sähköpotkulaudat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Erityisen merkittävää kasvua on tapahtunut yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja yhteiskäyttöautojen määrissä. Yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen lisääntyminen kaduilla on kuitenkin ollut aivan omaa luokkaansa.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2023

Veneily innostaa edelleen, vaikka korkein huippu taittui

Traficomin tilastojen mukaan veneiden ensirekisteröinnit ovat hiipuneet korona-ajan huippuvuosista. Tästä huolimatta ensirekisteröintien määrät ovat edelleen pitkän aikavälin keskiarvoa korkeammalla.

Lue lisää
Yhteydet

15.12.2022

Liikenteen kokonaisuutta kehitetään pitkäjänteisessä yhteistyössä

Liikenteen kokonaisuuden kehittäminen on pitkäjänteisen yhteistyön summa. Sen tulokset näkyvät arjessamme vuosien tai jopa vuosikymmenien päästä, esimerkiksi sujuvampina liikenneyhteyksinä. Traficom on mukana edistämässä toimivaa, turvallista ja kestävää liikkumista ja kuljettamista niin koko Suomessa kuin alueellisestikin.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Töissä Traficomissa: Henrika Björkell-Virta

Henrika Björkell-Virta on viettänyt yli 10 vuotta merillä, vaikka reitti alalle ei ollut suora. - Nuoruuden haaveeni oli lähteä merille. Perheessäni oli merimiehiä ja ala kiinnosti, mutta takaraivossa kuulin muiden ajatukset siitä, etteivät naiset kuulu merille. Olen puuseppä ja gradua vaille valmis maisteri. Lopulta päätin kouluttautua ensin kansimieheksi, sitten perämieheksi ja vielä merikapteeniksi, Henrika kertoo taustastaan. Nyt Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää.

Lue lisää