-
Yhteydet

31.03.2022

Veneilyn suosio vauhdikkaassa kasvussa

Veneilyn suosio on jatkanut kasvamistaan, mikä näkyy myös Liikenne-ja viestintävirasto Traficomin liikenneasioiden rekisterissä vesikulkuneuvojen määrän kasvuna. Vuoden alussa vesikulkuneuvoja oli rekisteröity yhteensä 213 599 kappaletta. Traficomin Digikaistalla vesikulkuneuvon rekisteröinti onnistuu helposti sähköisesti.

Lue lisää
Yhteydet

28.02.2022

Nopeiden laajakaistayhteyksien rakentamista tuetaan lähes 50 miljoonalla eurolla

Uusi laajakaistatukiohjelma tukee nopeiden kiinteiden laajakaistayhteyksien rakentamista Suomessa. Tukea on tarjolla lähes 50 miljoonaa euroa, josta Traficom jakaa ensimmäiset 15 miljoonaa vuonna 2022. Tuen mahdollistaa EU:n elpymisväline, joka tarjoaa mahdollisuuden tuettuun laajakaistarakentamiseen niillä alueilla, joille edistykselliset viestintäyhteydet eivät rakennu kaupallisesti. Tavoitteena on kehittää viestintäyhteyksien laatua ja saatavuutta Suomessa.

Lue lisää
Yhteydet

28.02.2022

Suomalaiset tyytyväisiä liikenteen toimivuuteen – kehittämiskohteina joukkoliikenne sekä pyöräilyn reitit ja olosuhteet

Suomalaiset ovat pääasiassa tyytyväisiä liikkumisen olosuhteisiin ja liikenteen toimivuuteen selviää Traficomin Kansalaisten tyytyväisyys liikennejärjestelmään ja matkaketjuihin 2021 -tutkimuksesta. Kehittämiskohteiksi vastaajat nostivat joukkoliikenteen sekä pyöräilyn reitit ja olosuhteet. Käyttäjien luottamus joukkoliikenteen terveysturvallisuuteen on korkea. Joka toinen vuosi tehtävän tutkimuksen tuloksia käytetään valtakunnallisessa ja alueellisessa liikennejärjestelmän suunnittelussa ja liikenteen seurannassa.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2022

Ensimmäiset uudet N2000-merikartat saatavilla

Suomalaiset merikartat uudistuvat lähivuosina alue kerrallaan, kun N2000 väylä- ja merikarttauudistus tuo mukanaan uudet ja tarkemmat merikartat. Ensimmäiset N2000-merikartat välillä Tornio-Raahe ovat nyt saatavilla. Kartoilla otetaan käyttöön uusi syvyyksien vertaustaso. Ajantasainen syvyystieto luo pohjan tulevaisuuden navigointimenetelmille ja takaa vesiväylien tehokkaan hyödyntämisen.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2022

EU:lta rahaa digitaalisten yhteyksien edistämishankkeisiin

EU panostaa lähivuosina vahvasti digitaalisten yhteyksien kehittämiseen ja on nyt avannut rahoitushaun EU-maille. CEF Verkkojen Eurooppa (CEF = Connecting Europe Facility) -välineen digitaalisen sektorin rahoituksen kautta rahoitetaan hankkeita, joilla kehitetään ja vauhditetaan Euroopan unionin digitaalista infrastruktuuria ja luodaan perusta älykkäiden palvelujen kehittymiselle.

Lue lisää
Yhteydet

16.12.2021

Omaan tarpeeseen rakennetuilla paikallisilla 5G-verkoilla saadaan tehokkuutta tuotantoon

Houkutteleeko paikallisen 5G-verkon tarjoama mahdollisuus parantaa tehokkuutta tai tehdä tuotannosta joustavasti muuntautuva? Paikallisverkko tarjoaa myös tietoturvaa datan keruuseen ja analysointiin. Lisäksi työntekijöiden turvallisuuden parantaminen ja hiilijalanjäljen pienentäminen voivat olla tavoitteena. Traficom edistää Suomi 5G-teknologian kärkimaaksi -tavoitetta mahdollistamalla uusien taajuuksien käyttöönoton nopealla aikataululla. Paikallisten 5G-verkkojen rakentaminen ja käyttöönotto tukee uusien 5G-palveluiden ja innovaatioiden kehittymistä.

Lue lisää