-
Luottamus ja toimintavarmuus

30.08.2023

Väylien käytön uudet yhteiset käytänteet syntyivät tiiviissä yhteistyössä

Traficom, Finnpilot, Fintraffic ja Väylävirasto järjestivät kesä- ja elokuussa sidosryhmätilaisuuksien sarjan, joissa kuultiin tietopaketti merenkulun ajankohtaisista asioista ja käytiin arvokasta keskustelua. Usein muutokset vaativat onnistuakseen tiivistä yhteistyötä ja keskustelua eri toimijoiden kesken. Yksi esimerkki tästä on N2000-väylä- ja merikarttauudistus ja sen myötä muodostunut uusi väylien käytön tapa.

Lue lisää
Tulevaisuus

30.08.2023

Traficom mahdollistaa liikenteeseen liittyviä kokeiluita ja innovaatioita

Voimassa oleva tieliikennelainsäädäntö mahdollistaa automaattiautokokeilut Suomessa. Traficom auttaa toimijoita muun muassa kuljettajan määrittämisessä sekä auttamalla ajoneuvojen teknisen hyväksynnän ja rekisteröinnin kanssa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.08.2023

Huijaussivustoja häädetty .fi-domainista onnistuneesti

Elokuun alussa moni saattoi törmätä Suomen kansallisissa .fi-päätteisissä verkkotunnuksissa oleviin kalastelusivuihin. OP Ryhmän kirjautumissivuja muistuttavia huijaussivuja oli lähes mahdotonta erottaa oikeista kirjautumissivuista muuten kuin selaimen osoiteriviä tarkasti tutkimalla.

Lue lisää
Yhteydet

30.08.2023

Traficomin ilmailun ja merenkulun taajuussuunnittelun keskiössä yhteistyö, kehitys ja ennakointi

Uudet innovaatiot ja kokeilut tuovat uusia kulmia taajuuksien suunnitteluun ja valvontaan. Traficom edistää taajuuksien tehokasta ja häiriötöntä käyttöä tekemällä pitkäjänteistä ennakoivaa taajuussuunnittelua huomioiden tulevaisuuden taajuustarpeet.

Lue lisää
Palvelut

30.08.2023

Töissä Traficomissa: Joonas Orkola

Joonas Orkola tuottaa monenlaista tietoa päätöksenteon tueksi. "Työtehtävät ovat monipuolisia ja työ sellaista, jota olen halunnut tehdä peruskoulusta lähtien. En tosin silloin tiennyt, että tällaista työtä on edes olemassa."

Lue lisää
Yhteydet

30.08.2023

Liikkujan viikko tulee taas - kestävä arkiliikkuminen keskiössä 16.-22.9

Vuosittainen Euroopan liikkujan viikko järjestetään 16.–22.9. Tänä vuonna viikolla kannustetaan miettimään, millä tavalla päivittäisestä arjen matkasta voi saada itselleen energiaa erilaisilla liikkumisvaihtoehdoilla. Suomessa Liikkujan viikkoa on vietetty vuodesta 2003 lähtien, ja 20-vuotisjuhlan kunniaksi kuntia halutaan mukaan ennätysmäärä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.06.2023

Suomi vahvasti mukana kansainvälisessä ilmailun turvallisuustyössä

Kesäkuun alussa ilmailun kansainvälisiä ammattilaisia kerääntyi Helsinkiin keskustelemaan siitä, miten viranomaiset ovat onnistuneet ilmailun turvallisuusjärjestelmiin kohdistuvassa valvonnassa ja miten valvontaa voisi kehittää. Tilaisuus tarjosi ilmailun toimijoille mahdollisuuden tuoda esiin ajatuksia ja toiveita turvallisuudenhallintaan liittyen. Tilaisuus oli osa ilmailun turvallisuuteen keskittyvän kansainvälisen työryhmän viisipäiväistä kokousta.

Lue lisää
Yhteydet

30.06.2023

Kansainvälinen 6G-työ tuottaa tulosta

Suomen kansainvälinen vaikuttamistyö liittyen tulevaisuuden 6G-mobiiliteknologian kehitykseen on ottanut kaksi suurta askelta eteenpäin. Kansainvälinen televiestintäliitto ITU hyväksyi kesäkuussa luonnoksen uudeksi suositukseksi 6G:n (IMT-2030) viitekehyksestä. Lisäksi EU:n Radiotaajuuspolitiikkaryhmän 6G-kannanotto hyväksyttiin kesäkuussa julkiselle kuulemiselle.

Lue lisää