-
Yhteydet

31.10.2022

Haettavana tukea kestävän liikkumisen ja liikenneturvallisuuden edistämiseen

Kunnat, kuntayhtymät ja voittoa tavoittelemattomia yhteisöt voivat jälleen hakea hankeavustuksia kestävän liikkumisen ja liikenneturvallisuustyön edistämiseen. Hakuaikaa on marraskuun loppuun.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2022

Miten mahdolliset kiertävät sähkökatkot vaikuttavat?

Sähkön kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj on kertonut, että tämänhetkisessä maailmantilanteessa on järkevää varautua sähkön niukkuuteen ja siihen, että talvella sähköpula voi aiheuttaa sähkökatkoksia. Miten tähän kannattaa varautua kotona, yrityksissä ja organisaatioissa?

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2022

Yritysten tietoturvan kehittämiseen jaossa 6 miljoonaa euroa

Valtioneuvosto antoi asetuksen tietoturvan kehittämisen määräaikaisesesta tuesta eli tietoturvasetelistä 13.10.2022. Tuella yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yritykset voivat parantaa järjestelmiensä tietoturvaa sekä kehittää omaa tietoturvaosaamistaan.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.09.2022

Kyberympäristön uhkataso on noussut - aktiviteetti Suomeakin kohtaan on lisääntynyt

Kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti kuluvan vuoden aikana. Niitä kohdistuu kasvavassa määrin myös Suomeen. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen saamien ilmoitusten mukaan suomalaisiin organisaatioihin kohdistuvissa kyberhyökkäyksissä, erityisesti haittaohjelmien, tietojenkalastelun ja palvelunestohyökkäysten lukumäärät ovat kasvaneet.

Lue lisää
Yhteydet

30.09.2022

Joukkoliikenteelle yli 100 miljoonaa euroa tukea

Traficom on myöntänyt 105 miljoonaa euroa joukkoliikenteen valtionavustuksia 14 kaupunkiseudulle Suomessa. Tänä vuonna avustusta on myönnetty erityisesti koronan aiheuttamiin lipputulomenetyksiin sekä polttoaineen hinnannoususta aiheutuneisiin kuluihin.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.09.2022

Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi - tule mukaan!

Lokakuussa laitetaan kyberturvallisuuden perustaidot kuntoon. Tänä vuonna Euroopan kyberturvallisuuskuukautena keskitytään tunnistamaan tietojenkalasteluyritykset ja paneudutaan yrityksiä kiusaaviin kiristyshaittaohjelmiin.

Lue lisää
Palvelut

30.09.2022

Etsitkö sopivaa verkkotunnusvälittäjää? Tähtiluokitus auttaa valinnassa

Kun tarvitset fi-verkkotunnuksen, tarvitset myös verkkotunnusvälittäjän, joka rekisteröi verkkotunnuksen puolestasi. Sopivan verkkotunnusvälittäjän valintaa helpottaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin toteuttama tähtiluokitus, jossa välittäjien toimintaa on arvioitu erityisesti kuluttajien ja pienyrittäjien tarvitsemien palveluiden osalta.

Lue lisää
Yhteydet

30.09.2022

Töissä Traficomissa: Suvi Jousmäki

Traficomin Liikennejärjestelmäpalveluissa työskentelevä Suvi Jousmäki nauttii työstään: "Liikennejärjestelmä koskettaa meitä kaikkia päivittäin ja juuri sen vuoksi asian parissa työskenteleminen tuntuu merkitykselliselle", Suvi mainitsee.

Lue lisää