-
Palvelut

18.12.2023

Jarkko Saarimäki Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uusi pääjohtaja

Valtioneuvosto on nimittänyt OTM Jarkko Saarimäen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin uudeksi pääjohtajaksi viiden vuoden määräajaksi alkaen 20.12.2023.

Lue lisää
Tulevaisuus

18.12.2023

Suomi pääsee nyt vaikuttamaan Kansanvälisen merenkulkujärjestö IMO:n neuvostossa

Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n yleiskokous äänesti 1.12.2023 neuvoston jäsenistä vuosille 2024–2025. Suomi valittiin 40 jäsenmaan muodostamaan neuvostoon ja sai näin entistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa Suomelle tärkeisiin merenkulun kansainvälisiin säädöksiin ja alan kehitykseen.

Lue lisää
Tulevaisuus

18.12.2023

Biopohjaisten kestävien lentopolttoaineiden rooli päästövähennyksissä kasvaa

Biopohjaisista kestävästi tuotetuista raaka-aineista valmistetut lentopolttoaineet ovat tärkeässä roolissa, kun lentoliikenne tavoittelee merkittäviä päästövähennyksiä. Tämä käy ilmi Traficomin selvityksestä. Biopohjaisten kestävien lentopolttoaineiden kysyntä ja tarjonta ovat kiihtyvässä kasvussa.

Lue lisää
Palvelut

18.12.2023

Jokainen sähköisesti toimitettu ajoneuvoverolippu säästää paitsi kustannuksia myös ympäristöä

Traficom otti marraskuussa käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Tähän mennessä Suomi.fi-viesteihin on lähetetty jo yli 75 000 ajoneuvoverolippua.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

18.12.2023

Kyberala murroksessa - Ota uudet säännökset ja laitteet haltuun!

Kyberturvallisuuden toimittajille, laitteiden ja ohjelmistojen valmistajille sekä yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeille yrityksille on tulossa useita uusia EU-tason tietoturvaa koskevia vaatimuksia, jotka koskevat myös teknologiayrityksiä ja palveluntarjoajia.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Palveluita, verkostoja ja rahoitusta kybertoimialalle

Kun puhutaan viranomaisyhteistyöstä, se tarkoittaa usein lupia, ilmoituksia, valvontaa tai sääntelyä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kohdalla se tarkoittaa myös esimerkiksi organisaation käyttöön tarjottavia palveluita ja verkostoja, joissa tavataan ja vaihdetaan luottamuksellista tietoa toimialakohtaisissa verkostoissa. Kyberturvallisuuskeskuksen yhteydessä toimii myös kansallinen koordinointikeskus, jonka yksi tehtävä on järjestää rahoitushakuja tietoturvan kehittämiseksi.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Tekstiviestihuijaukset kuriin lähettäjätunnuksen suojauksella

Organisaatiot ovat voineet hakea 9.11.2023 alkaen tekstiviestien lähettäjätiedon suojausta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Kun lähettäjätahon tunnus on varmennettu aidoksi, viestin vastaanottaja voi varmistua viestin aitoudesta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Rautateillä historiallisen vähän tasoristeysonnettomuuksia

Suomen rautateiden turvallisuustilanne pysyi hyvänä myös vuonna 2022. Matkustajaturvallisuus säilyi erinomaisella tasolla ja tasoristeysonnettomuuksien määrä oli yli 70-vuotisen seurantahistorian alhaisin. Tiedot käyvät ilmi Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rautateiden turvallisuuden vuosikertomuksesta.

Lue lisää