-
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Liikenneturvallisuus yhdistää ja velvoittaa

Pyysimme vuoden alkajaisiksi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Rannetta avaamaan omia näkemyksiään liikenneturvallisuuden merkityksestä. Miten saamme Suomen nousemaan liikenneturvallisuuden mallimaaksi?

Lue lisää
Yhteydet

29.02.2024

Avaruus keskiössä seuraavassa Maailman radioviestintäkonferenssissa

Maailman radioviestintäkonferenssi vuonna 2023 (WRC-23) vastasi useisiin sille esitettyihin erityisiin taajuustarpeisiin. Neljä vuotta kestäneiden tutkimusten perusteella muutettiin useiden taajuusalueiden käyttömahdollisuuksia, sallien monien uusien langattomien järjestelmien käytön tulevaisuudessa. WRC-23 valmisteli myös mielenkiintoisen ja tärkeän avaruuspainotteisen asialistan seuraavalle vuonna 2027 järjestettävälle WRC-27-konferenssille.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Liikenneturvallisuuden ja kestävän liikkumisen edistämiseen jälleen vauhtia läpi Suomen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin kunnille ja muille toimijoille yhteensä liki 1,5 miljoonalla eurolla. Avustuksilla tuetaan kestäviä ja aktiivisia liikkumistottumuksia ja parannetaan liikenneturvallisuutta.

Lue lisää
Palvelut

29.02.2024

Tutkimus valaisee kuorma- ja linja-autonkuljettajien saatavuuden haasteita Suomessa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tuore tutkimus tarjoaa kattavan näkemyksen Suomen kuljetusalan ammattikuljettajien saatavuuden ongelmiin, tutkii ongelmien syitä ja ennustaa tilanteen kehittymistä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus mukana Disobey 2024 -tapahtumassa

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli ensimmäistä kertaa mukana omalla pisteellään Helsingin Kaapelitehtaalla helmikuussa järjestetyssä tietoturvatapahtuma Disobeyssa.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.01.2024

Pääjohtaja Jarkko Saarimäki luottaa asiantuntijoiden osaamiseen ja yhteistyön voimaan

Traficom sai uuden pääjohtajan joulukuussa. Jarkko Saarimäki uskoo luottamukseen toiminnan kulmakivenä ja näkee viraston roolin aktiivisena vaikuttajana muuttuvassa toimintaympäristössä. Nyt on aika panostaa osaamista edelleen vahvistavaan kulttuuriin ja ottaa kiinni uusien teknologioiden toimintaa ja palveluja tehostavista mahdollisuuksista. Samalla arvopohjainen yhteistyö ja verkostot muodostavat merkittävän osan viraston työn vaikuttavuutta yhteiskunnassa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Digi- ja datasääntelyssä vilkas alkuvuosi

Uusi vuosi tuo tullessaan uutta sääntelyä digi- ja datatoimijoille. Datanhallinta-asetukseen pohjautuva kansallinen lainsäädäntö tuli voimaan vuoden alussa ja pian sen jälkeen Suomessa rekisteröitiin Euroopan ensimmäinen tunnustettu datan välityspalvelu. Digipalveluasetuksen h-hetki häämöttää puolestaan helmikuun puolivälissä, jolloin digitoimijoille tulee uusia velvollisuuksia.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.01.2024

Uudessa hankkeessa vähennetään raskaan liikenteen päästöjä

Traficom on mukana Suomen ympäristökeskuksen (Syke) koordinoimassa Ilmastoratkaisujen vauhdittaja ACE -hankkeessa, joka saa rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Traficomin vastuulla on raskaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävää kokonaisuus, jossa pilotoidaan sähkökäyttöisiä ja kaasukäyttöisiä kuorma-autoja sekä lataus- ja tankkausinfrastruktuuria. Lisäksi on tarkoitus kehittää vähäpäästöisen liikenteen ekosysteemin älykästä integrointia sähköverkkoon, energian paikallista tuotantoa ja varastointijärjestelmiä sekä uusia palvelukonsepteja.

Lue lisää