-
Tulevaisuus

31.05.2024

Tiktokin haitat huolettavat, mutta keinoja puuttumiseen löytyy

Somealusta Tiktokiin liittyvät riskit ovat herättäneet paljon keskustelua viime aikoina ja palvelun kieltämistä on väläytetty Suomessakin. Haittojen torjumiseen löytyy kuitenkin tuoreesta lainsäädännöstä useita keinoja ja niitä on syytä käyttää mahdollisimman tehokkaasti.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Hack the Networks -tapahtumassa testattiin paikallisten 5G-verkkojen tietoturvaa

Traficomin ja Huoltovarmuuskeskuksen järjestämä Hack the Networks -tapahtuma keräsi Otaniemeen toukokuussa noin 70 valkohattuhakkeria testaamaan paikallisten 5G-verkkojen tietoturvaa 3 haasteen äärellä. Haastekumppaneina tapahtumassa olivat PwC, Aalto-yliopisto, Fortum, Digita, Nokia sekä Ericsson.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Veneilijän navigointitaitoja ei voi korvata teknisin apuvälinein GPS-häiriötilanteessa

Sähköisiä navigointiapuvälineitä käytetään paljon myös pienissä veneissä. Tekniset apuvälineet eivät kuitenkaan korvaa veneilijän hyviä navigointitaitoja yllättävissä tilanteissa kuten satelliittinavigoinnin häiriintyessä. Pidä siis merikartat mukanasi vesillä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.05.2024

Kuntiin kohdistuneet kyberhyökkäykset ovat yleistyneet

Kuntiin on viime aikoina kohdistunut useita kyberhyökkäyksiä vakavista tietovuodoista palvelunestohyökkäyksiin. On hyvä miettiä, millaista haittaa kyberturvallisuuden häiriöt voivat aiheuttaa kunnan palveluille ja niiden käyttäjille. Kyberturvallisuuden resurssien ja osaamisen oikea ja riittävä mitoitus on aina johdon vastuulla.

Lue lisää
Palvelut

30.04.2024

Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Anssi Kärkkäinen korostaa johdon roolia kyberuhkiin varautumisessa

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus (KTK) sai uuden ylijohtajan maaliskuussa. Anssi Kärkkäinen vetää viime vuosina Traficomissa nopeasti kasvanutta substanssialuetta. Kyberturvallisuuden merkitys vallitsevassa maailmantilanteessa laajenee ja monimutkaistuu jatkuvasti. Siksi Kyberturvallisuuskeskuksen asiakkaat ja sidosryhmät tarvitsevat ajantasaista tilannekuvaa, osaamista ja varautumiskykyä pitääkseen liiketoiminnan tai yhteiskunnallisesti kriittisen infrastruktuurin pyörimässä. Kyberturvallisuuskeskuksen palveluvalikoima on kattava ja sitä kannattaa hyödyntää.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.04.2024

Tutkimus valottaa veneilyn nykytilaa – nopeiden veneiden kuljettajille toivotaan alaikärajaa

Veneilyn suosio ja veneiden määrä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Traficomin tuoreessa tutkimuksessa kartoitettiin veneilyn nykytilaa Suomessa. Tutkimukseen vastanneet veneilijät ovat valmiita tiukentamaan vesiliikenteen promillerajaa ja nopeiden veneiden kuljettajien vaatimuksia.

Lue lisää
Yhteydet

30.04.2024

Hyvät laajakaistayhteydet ovat elinehto digitalisoituvassa yhteiskunnassa

Digitalisaation aikakaudella luotettava laajakaistayhteys on kotitalouksien ja yritysten elinehto, joka edistää innovaatiota, tuottavuutta ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta. Suomi on tunnettu teknologisesta kehityksestään ja digitalisaation hyödyntämisestä. Tavoitteena on saada kattava valokuituverkko Suomeen. Tätä tavoitetta Traficom on edistämässä telekilpailun sääntelyllä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.04.2024

Uudistettu kyberturvallisuusdirektiivi auttaa organisaatioita vahvistamaan kyberturvallisuuttaan

Jokaisella organisaatiolla on oma tärkeä roolinsa yhteiskunnan kyberturvallisuuden varmistamisessa. Syksyllä 2024 astuu voimaan uusi kansallinen kyberturvallisuuslaki, jolla Suomessa pannaan täytäntöön EU:n uudistettu kyberturvallisuusdirektiivi (NIS2). Tämän myötä yritysten on kyettävä vastaamaan entistä paremmin moderneihin kyberuhkiin.

Lue lisää