-
Tulevaisuus

28.04.2023

Suomi on ehdolla merenkulkujärjestö IMO:n neuvostoon

Suomi tavoittelee jäsenyyttä Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n päättävässä elimessä, neuvostossa vuosina 2024–2025. Suomi haluaa olla vaikuttamassa IMO:ssa entistä vahvemmin ilmastomuutoksen pysäyttämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen merenkulun turvallisuuden parantamiseksi ja tasa-arvon edistämiseen merenkulussa.

Lue lisää
Yhteydet

28.04.2023

Liikennemalliprojektin tavoitteena yhtenäiset ennusteet matkoista ja kuljetuksista

Traficomissa on käynnissä Suomen historian suurin liikennemalliprojekti, jolla rakennetaan kyvykkyyksiä tuottaa yhtenäisiä ennusteita matkoista ja kuljetuksista sekä liikenteen vaikutuksista. Valtakunnallisen liikennemallijärjestelmän rakentaminen alkoi vuonna 2022 ja jatkuu vuoteen 2028.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.04.2023

Kyberturvallisuuden uhkataso on pysynyt kohonneena

Erityisesti kohdistettujen kyberhyökkäysten määrä on kasvanut viime vuosina. Tapausmäärän kasvusta huolimatta yhteiskuntaa lamauttavat kyberhyökkäykset ovat epätodennäköisiä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.04.2023

Maa-asema- ja tutkatoiminnan sääntely mahdollistaa avaruusliiketoiminnan turvallisen kehityksen Suomessa

Uuden maa-asema- ja tutkatoiminnan sääntelyn tavoitteena on ennustettava ja selkeä toimintaympäristö nykyisille ja aloittaville avaruusalan toimijoille. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom aloitti helmikuussa 2023 avaruussektorin maa-asema- ja tutkatoiminnan toimivaltaisena lupa- ja valvontaviranomaisena. Tavoitteena on edistää avaruussektorin turvallisuutta, häiriöttömyyttä ja jatkuvuutta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.04.2023

Töissä Traficomissa: Eija Alavesa

Eija Alavesa työskentelee Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa yksikönpäällikkönä. Oululaisen lakimiehen ei alun perin pitänyt päätyä etelään lainkaan, mutta vinkki lopputyön ohjaajalta muutti suunnitelmia.

Lue lisää
Yhteydet

31.03.2023

Laajakaistatuella yhä useampi 1 gigan yhteyksien pariin

Suomen kaltaisessa maassa on lukuisia pitkien välimatkojen harvaan asuttuja alueita, joilla hyödynnetään Traficomin myöntämää valtiontukea valokuituyhteyksien rakentamiseen. Viime aikoina monet palvelut ovat kiihtyvällä tahdilla siirtyneet verkkoon erityisesti koronapandemian vauhdittamana. Laajakaistatuen tärkeydestä kertovat toimivien markkinoiden erityisasiantuntija Aleksandra Partanen ja viestintämarkkina-asiantuntija Mari Rosenström.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.03.2023

Traficom ja teleoperaattorit yhteisrintamassa kansainvälisiä huijaussoittoja vastaan

Ulkomailta tulevat huijauspuhelut aiheuttivat vuosina 2020 ja 2021 miljoonien eurojen menetykset Suomessa. Traficomin ja teleoperaattorien yhteistyöllä rikoshyöty on saatu kutistettua muutamaan sataseen. Viranomaisten ja operaattorien yhteistyö jatkuu ja työn alla on keinoja suitsia tekstiviestihuijauksia jo ennen kuin ne tulevat vastaanottajan luureihin. Suomi on toiminut edelläkävijänä maailmanlaajuisesti.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.03.2023

Tietoturvasetelin suosio ylitti odotukset - tietoturvan kehittämisen tuesta myönnetty yli puolet

Yrityksen hakivat Valtioneuvoston myöntämän 6 miljoonan euron tietoturvan kehittämisen tuen määrärahan loppuun ennätysajassa. Parhaillaan Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa käsitellään loppuvuodesta 2022 saapuneita hakemuksia. Vaikka osa hakijoista jää tällä kertaa ilman tukea, Kyberturvallisuuskeskusta näkee tuen suosion positiivisena: Yritykset miettivät keinoja parantaa tietoturvaansa monipuolisesti. Valtion tuki on yksi keino muiden keinojen joukossa.

Lue lisää