-
Luottamus ja toimintavarmuus

18.12.2023

Kyberala murroksessa - Ota uudet säännökset ja laitteet haltuun!

Kyberturvallisuuden toimittajille, laitteiden ja ohjelmistojen valmistajille sekä yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeille yrityksille on tulossa useita uusia EU-tason tietoturvaa koskevia vaatimuksia, jotka koskevat myös teknologiayrityksiä ja palveluntarjoajia.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Palveluita, verkostoja ja rahoitusta kybertoimialalle

Kun puhutaan viranomaisyhteistyöstä, se tarkoittaa usein lupia, ilmoituksia, valvontaa tai sääntelyä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kohdalla se tarkoittaa myös esimerkiksi organisaation käyttöön tarjottavia palveluita ja verkostoja, joissa tavataan ja vaihdetaan luottamuksellista tietoa toimialakohtaisissa verkostoissa. Kyberturvallisuuskeskuksen yhteydessä toimii myös kansallinen koordinointikeskus, jonka yksi tehtävä on järjestää rahoitushakuja tietoturvan kehittämiseksi.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Tekstiviestihuijaukset kuriin lähettäjätunnuksen suojauksella

Organisaatiot ovat voineet hakea 9.11.2023 alkaen tekstiviestien lähettäjätiedon suojausta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Kun lähettäjätahon tunnus on varmennettu aidoksi, viestin vastaanottaja voi varmistua viestin aitoudesta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Rautateillä historiallisen vähän tasoristeysonnettomuuksia

Suomen rautateiden turvallisuustilanne pysyi hyvänä myös vuonna 2022. Matkustajaturvallisuus säilyi erinomaisella tasolla ja tasoristeysonnettomuuksien määrä oli yli 70-vuotisen seurantahistorian alhaisin. Tiedot käyvät ilmi Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rautateiden turvallisuuden vuosikertomuksesta.

Lue lisää
Yhteydet

30.11.2023

Maailman radioviestintäkonferenssissa varmistetaan Suomelle toimivat taajuudet

Maailman radioviestintäkonferenssi WRC-23 käynnistyi 20.11.2023 Dubaissa. Konferenssissa päätetään radiotaajuuksien käytöstä tulevaisuudessa. Tavoitteena on tehostaa radiotaajuuksien käyttöä ja mahdollistaa uudet teknologiat ja palvelut.

Lue lisää
Palvelut

30.11.2023

Töissä Traficomissa: Tuomas Kiiski

Tuomas Kiiskeä motivoi työssään suuresti merenkulun merkitys kansantaloudelle ja sitä kautta hänen työnsä yhteiskunnallinen vaikuttavuus kokonaisuudessa.

Lue lisää
Palvelut

31.10.2023

Bittimittari.fi lisää ymmärrystä laajakaistanopeuksista

Traficomin uudella Bittimittari.fi-palvelulla käyttäjä voi selvittää käytössä olevan laajakaistayhteytensä ominaisuuksia. Palvelu kertoo muun muassa, kuinka hyvin nettiyhteys soveltuu käyttäjän tarpeisiin. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä laajakaistan toiminnasta ja tuottaa tietoa virastolle siitä, miten yhteydet toimivat ympäri Suomen. Bittimittarin toimintaa ja palvelun tavoitteita avaavat Traficomin erityisasiantuntija Essi Hytti sekä päällikkö Joonas Orkola.

Lue lisää
Yhteydet

31.10.2023

3G-verkot väistyvät parempien 4G- ja 5G-verkkojen tieltä

Teleoperaattorit ovat ajamassa alas 3G-verkkoja uudempien teknologioiden käyttöönoton myötä. Tavoitteena on vapauttaa 3G-verkkojen käytössä olleet taajuudet nopeammille ja suurikapasiteettisemmille 4G-/5G-verkoille, jolloin niiden palvelut paranevat. Traficom edistää taajuuksien tehokasta käyttöä ja huomioi tulevaisuuden taajuustarpeet taajuussuunnittelutyössään.

Lue lisää