-
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus mukana Disobey 2024 -tapahtumassa

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus oli ensimmäistä kertaa mukana omalla pisteellään Helsingin Kaapelitehtaalla helmikuussa järjestetyssä tietoturvatapahtuma Disobeyssa.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.01.2024

Pääjohtaja Jarkko Saarimäki luottaa asiantuntijoiden osaamiseen ja yhteistyön voimaan

Traficom sai uuden pääjohtajan joulukuussa. Jarkko Saarimäki uskoo luottamukseen toiminnan kulmakivenä ja näkee viraston roolin aktiivisena vaikuttajana muuttuvassa toimintaympäristössä. Nyt on aika panostaa osaamista edelleen vahvistavaan kulttuuriin ja ottaa kiinni uusien teknologioiden toimintaa ja palveluja tehostavista mahdollisuuksista. Samalla arvopohjainen yhteistyö ja verkostot muodostavat merkittävän osan viraston työn vaikuttavuutta yhteiskunnassa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Digi- ja datasääntelyssä vilkas alkuvuosi

Uusi vuosi tuo tullessaan uutta sääntelyä digi- ja datatoimijoille. Datanhallinta-asetukseen pohjautuva kansallinen lainsäädäntö tuli voimaan vuoden alussa ja pian sen jälkeen Suomessa rekisteröitiin Euroopan ensimmäinen tunnustettu datan välityspalvelu. Digipalveluasetuksen h-hetki häämöttää puolestaan helmikuun puolivälissä, jolloin digitoimijoille tulee uusia velvollisuuksia.

Lue lisää
Tulevaisuus

31.01.2024

Uudessa hankkeessa vähennetään raskaan liikenteen päästöjä

Traficom on mukana Suomen ympäristökeskuksen (Syke) koordinoimassa Ilmastoratkaisujen vauhdittaja ACE -hankkeessa, joka saa rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Traficomin vastuulla on raskaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen tähtäävää kokonaisuus, jossa pilotoidaan sähkökäyttöisiä ja kaasukäyttöisiä kuorma-autoja sekä lataus- ja tankkausinfrastruktuuria. Lisäksi on tarkoitus kehittää vähäpäästöisen liikenteen ekosysteemin älykästä integrointia sähköverkkoon, energian paikallista tuotantoa ja varastointijärjestelmiä sekä uusia palvelukonsepteja.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Suomalainen vaalijärjestelmä on vakaa ja turvallinen

Alkanut vuosi on todellinen vaalivuosi niin Suomessa kuin maailmalla. Presidentinvaaleihin ja europarlamenttivaaleihin valmistautuminen merkitsee useiden eri toimijoiden pitkäjänteistä varautumistyötä ministeriöistä ja virastoista aina kuntatasolle ja yksittäisille äänestyspaikoille asti.

Lue lisää
Yhteydet

31.01.2024

Suomen tavoitteena varmistaa 6G:lle riittävästi taajuuksia

Maailman radioviestintäkonferenssin (WRC, World Radiocommunication Conference) taajuuspäätökset mahdollistavat uusien teknologioiden ja palveluiden käyttöönoton langattomille järjestelmille maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa. Päätökset edistävät 5G- ja 6G-verkkojen kehitystä Suomen tavoitteiden mukaisesti. WRC-23 järjestettiin Dubaissa 20.11.–15.12.2023.

Lue lisää
Palvelut

31.01.2024

Veneiden hankinnat hiipuivat merkittävästi

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuonna 2023 yhteensä 3 272, mikä on lähes 29 % vähemmän kuin vuonna 2022. Ensirekisteröinnit olivat laskussa toista vuotta peräkkäin ja jäivät jopa vähäisemmiksi kuin koronaa edeltävinä vuosina. Omistajanvaihdoksissa nähtiin kuitenkin pientä nousua edellisvuodesta. Tiedot selviävät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tilastoista.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Kyberalan sääntely kiinnosti seminaariyleisöä

EU-sääntelykö muka tylsää? Ei ainakaan, jos seminaariyleisöltä kysytään. Kyberala murroksessa -seminaari keräsi yli 1000 osallistujaa paikan päälle ja linjoille keskustelemaan kyberalan tulevasta sääntelystä.

Lue lisää