-
Tulevaisuus

25.03.2024

Sidosryhmätyöllä kohti toimivampaa ja turvallisempaa tulevaisuutta

Traficomin yli 1000 asiantuntijaa tekee päivittäin arvokasta sidosryhmätyötä niin eri liikennemuotojen kuin digimaailmaa pyörittävien taajuuksien ja verkkojen äärellä. On tärkeää pysyä jatkuvasti tuoreimman tietämyksen kärjessä ja olla valmiina tuomaan faktaa ja näkökulmia keskusteluun sekä päätöksenteon tueksi. Siksi traficomilaiset tekevät yhteistyötä laajalla rintamalla alan toimijoiden kanssa – niin yrityssektorilla kuin julkisella puolellakin – sekä kotimaassa että kansainvälisissä foorumeissa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

25.03.2024

Ilmailun turvallisuustaso Suomessa korkea

Vuosi 2023 sujui suomalaisessa kaupallisessa ilmakuljetuksessa jälleen kokonaisuutena turvallisesti. Onnettomuuksia ei tapahtunut. Tiedot selviävät Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin katsauksesta ilmailun turvallisuustilanteeseen vuonna 2023. Traficom edistää aktiivisesti ilmailun turvallisuutta ja panosti erityisesti ilmailun kyberturvallisuuteen viime vuonna.

Lue lisää
Yhteydet

25.03.2024

HD-siirtymä tuo teräväpiirron jokaiseen kotiin

Television HD-siirtymä toteutuu keväästä 2025 alkaen. Yleisradio on päättänyt lopettaa tuolloin perustasoisten eli SD-kanavien jakelun ja siirtyä pelkästään HD-jakeluun. Tämä koskee sekä antenni- että kaapelitelevisioverkkoja. Kaupalliset tv-yhtiöt eivät ole vielä julkaisseet tietoa HD-siirtymästä omien kanaviensa osalta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

25.03.2024

Tietoturva 2024 -seminaarissa puhutti tekoäly ja kvanttiteknologia

Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen sekä Huoltovarmuuskeskuksen järjestämä Tietoturva 2024 -seminaari keräsi maaliskuun puolivälissä tietoturvan tulevaisuuteen liittyvistä aiheista kiinnostuneet jälleen yhteen. Tänä vuonna seminaarin teemoina olivat tekoäly sekä kvanttiteknologia. Seminaarissa jaettiin myös Tietoturvan suunnannäyttäjä -tunnustus, joka myönnettiin tänä vuonna huijauspuhelujen ja -viestien estämiseen tähtäävälle yhteistyölle.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Liikenneturvallisuus yhdistää ja velvoittaa

Pyysimme vuoden alkajaisiksi liikenne- ja viestintäministeri Lulu Rannetta avaamaan omia näkemyksiään liikenneturvallisuuden merkityksestä. Miten saamme Suomen nousemaan liikenneturvallisuuden mallimaaksi?

Lue lisää
Yhteydet

29.02.2024

Avaruus keskiössä seuraavassa Maailman radioviestintäkonferenssissa

Maailman radioviestintäkonferenssi vuonna 2023 (WRC-23) vastasi useisiin sille esitettyihin erityisiin taajuustarpeisiin. Neljä vuotta kestäneiden tutkimusten perusteella muutettiin useiden taajuusalueiden käyttömahdollisuuksia, sallien monien uusien langattomien järjestelmien käytön tulevaisuudessa. WRC-23 valmisteli myös mielenkiintoisen ja tärkeän avaruuspainotteisen asialistan seuraavalle vuonna 2027 järjestettävälle WRC-27-konferenssille.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.02.2024

Liikenneturvallisuuden ja kestävän liikkumisen edistämiseen jälleen vauhtia läpi Suomen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta liikkumisen ohjauksen ja liikenneturvallisuuden hankkeisiin sekä kävelyn ja pyöräliikenteen edistämisohjelmiin kunnille ja muille toimijoille yhteensä liki 1,5 miljoonalla eurolla. Avustuksilla tuetaan kestäviä ja aktiivisia liikkumistottumuksia ja parannetaan liikenneturvallisuutta.

Lue lisää
Palvelut

29.02.2024

Tutkimus valaisee kuorma- ja linja-autonkuljettajien saatavuuden haasteita Suomessa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tuore tutkimus tarjoaa kattavan näkemyksen Suomen kuljetusalan ammattikuljettajien saatavuuden ongelmiin, tutkii ongelmien syitä ja ennustaa tilanteen kehittymistä.

Lue lisää