-
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Suomalainen vaalijärjestelmä on vakaa ja turvallinen

Alkanut vuosi on todellinen vaalivuosi niin Suomessa kuin maailmalla. Presidentinvaaleihin ja europarlamenttivaaleihin valmistautuminen merkitsee useiden eri toimijoiden pitkäjänteistä varautumistyötä ministeriöistä ja virastoista aina kuntatasolle ja yksittäisille äänestyspaikoille asti.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2024

Kyberalan sääntely kiinnosti seminaariyleisöä

EU-sääntelykö muka tylsää? Ei ainakaan, jos seminaariyleisöltä kysytään. Kyberala murroksessa -seminaari keräsi yli 1000 osallistujaa paikan päälle ja linjoille keskustelemaan kyberalan tulevasta sääntelystä.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

18.12.2023

Kyberala murroksessa - Ota uudet säännökset ja laitteet haltuun!

Kyberturvallisuuden toimittajille, laitteiden ja ohjelmistojen valmistajille sekä yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeille yrityksille on tulossa useita uusia EU-tason tietoturvaa koskevia vaatimuksia, jotka koskevat myös teknologiayrityksiä ja palveluntarjoajia.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Palveluita, verkostoja ja rahoitusta kybertoimialalle

Kun puhutaan viranomaisyhteistyöstä, se tarkoittaa usein lupia, ilmoituksia, valvontaa tai sääntelyä. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen kohdalla se tarkoittaa myös esimerkiksi organisaation käyttöön tarjottavia palveluita ja verkostoja, joissa tavataan ja vaihdetaan luottamuksellista tietoa toimialakohtaisissa verkostoissa. Kyberturvallisuuskeskuksen yhteydessä toimii myös kansallinen koordinointikeskus, jonka yksi tehtävä on järjestää rahoitushakuja tietoturvan kehittämiseksi.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Tekstiviestihuijaukset kuriin lähettäjätunnuksen suojauksella

Organisaatiot ovat voineet hakea 9.11.2023 alkaen tekstiviestien lähettäjätiedon suojausta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Kun lähettäjätahon tunnus on varmennettu aidoksi, viestin vastaanottaja voi varmistua viestin aitoudesta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2023

Rautateillä historiallisen vähän tasoristeysonnettomuuksia

Suomen rautateiden turvallisuustilanne pysyi hyvänä myös vuonna 2022. Matkustajaturvallisuus säilyi erinomaisella tasolla ja tasoristeysonnettomuuksien määrä oli yli 70-vuotisen seurantahistorian alhaisin. Tiedot käyvät ilmi Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rautateiden turvallisuuden vuosikertomuksesta.

Lue lisää