-
Luottamus ja toimintavarmuus

31.03.2023

Traficom ja teleoperaattorit yhteisrintamassa kansainvälisiä huijaussoittoja vastaan

Ulkomailta tulevat huijauspuhelut aiheuttivat vuosina 2020 ja 2021 miljoonien eurojen menetykset Suomessa. Traficomin ja teleoperaattorien yhteistyöllä rikoshyöty on saatu kutistettua muutamaan sataseen. Viranomaisten ja operaattorien yhteistyö jatkuu ja työn alla on keinoja suitsia tekstiviestihuijauksia jo ennen kuin ne tulevat vastaanottajan luureihin. Suomi on toiminut edelläkävijänä maailmanlaajuisesti.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.03.2023

Tietoturvasetelin suosio ylitti odotukset - tietoturvan kehittämisen tuesta myönnetty yli puolet

Yrityksen hakivat Valtioneuvoston myöntämän 6 miljoonan euron tietoturvan kehittämisen tuen määrärahan loppuun ennätysajassa. Parhaillaan Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa käsitellään loppuvuodesta 2022 saapuneita hakemuksia. Vaikka osa hakijoista jää tällä kertaa ilman tukea, Kyberturvallisuuskeskusta näkee tuen suosion positiivisena: Yritykset miettivät keinoja parantaa tietoturvaansa monipuolisesti. Valtion tuki on yksi keino muiden keinojen joukossa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.03.2023

Kyberturvallisuuskeskus mukana viranomaisten ja yritysten Varo, varmista, varoita -yhteiskampanjassa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus on mukana viranomaisten ja yritysten yhteisessä Varo, varmista, varoita -kampanjassa, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta erilaisista digihuijauksista. Kampanjan myötä halutaan muistuttaa, että meistä jokainen voi torjua huijauksia myös itse.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.02.2023

Kyberturvallisuuden kansallisten koordinointikeskusten verkosto lisää EU:n laajuista yhteistyötä ja vahvistaa kilpailukykyä

Euroopan kyberturvallisuuden teollisuus-, teknologia- ja tutkimusosaamiskeskuksen Suomen kansallinen koordinointikeskus aloitti virallisesti toimintansa vuoden 2023 alusta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

28.02.2023

Töissä Traficomissa: Lauri Isotalo

Diplomi-insinööri Lauri Isotalo etsii työssään ratkaisuja kansalaisten tietoturvahaasteisiin. Viime vuonna hän mm. ratkoi soittajan puhelinnumeron väärentämiseen liittyviä teknisiä ongelmia. Lopulta yhteistyössä suomalaisten teleyritysten kanssa syntyi malli, jolla teleoperaattorit velvoitettiin estämään soittajan numeron väärentäminen ja kansainvälisten huijaussoittojen välittäminen puhelun vastaanottajille.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2023

Tietoturvataitoja lapsille ja nuorille - Mediataitoviikko tulee taas

Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito, joka kulkee käsikädessä muiden mediataitojen kanssa: Kuinka hyvin osaat käyttää erilaisia laitteita? Kuinka hyvin osaat hakea tietoa ja tulkita erilaista informaatiota?

Lue lisää