-
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Häiriköiviä lentomatkustajia aiempia vuosia enemmän

Liiallista päihtymystä, verbaalista häirintää, henkilökunnan ohjeiden sivuuttamista – lentomatkustajien häiriökäyttäytyminen on ollut nousussa viime vuosina. Pahimmillaan häiriköivä matkustaja voi vaarantaa lennon ja muiden matkustajien turvallisuuden.  Häiriköinnistä voi seurata sakko, lentoyhtiön korvausvaatimus tai matkustuskielto. Traficom haluaa muistuttaa lentomatkustajia heidän omasta vastuustaan lennoilla.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Jopa 200 000 huijauspuhelua torjuttu päivässä

Huijauspuhelut, joilla yritetään saada puhelun vastaanottaja luovuttamaan tietokoneen etäkäyttöyhteys tai verkkopankkitunnukset huijarille ovat olleet suuri ongelma myös Suomessa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Turvallinen yhteiskunta rakennetaan yhdessä - Tietoturva 2023 seminaarissa pohdittiin tulevaisuuden kyberuhkia

Traficomin Tietoturvaseminaariin tullaan kuulemaan kyberturvallisuuden nykytilasta ja tulevaisuudesta, mutta myös verkoistoitumaan. Tapahtuma kokosi verkossa ja paikan päällä Helsingissä yhteen yli 2000 henkilön tietoturvayhteisön. Jos et ehtinyt tapahtumaan, voit katsoa koko seminaarin verkossa. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään jo maaliskuussa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2023

Töissä Traficomissa: Julia Fomin

Julia Fomin vetää Kyberturvallisuuskeskuksen harjoitustiimiä ja vastaa erityisesti Kyberturvallisuuskeskusta koskevien kansainvälisten harjoitusten koordinoinnista ja projektijohtamisesta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.09.2023

Traficom mukana uudessa yhteisessä Itämeren valvontaoperaatiossa

Monialaisessa merioperaatiossa (MMO) valvottiin kesäkauden ajan tehostetusti Itämeren liikennettä Viron, Suomen ja Latvian merialueilla. Uuden operaation keskeisiä tavoitteita oli parantaa viranomaisten välistä yhteistyötä. Traficom osallistui ja sai huomata, että merellä liikkujat suhtautuvat turvallisuuteen vakavasti ja että yhteistoiminta sujuu.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.09.2023

ADAS – näkymätön apukuski kuljettajan tukena

Kuljettajaa avustavat ADAS-järjestelmät ovat vuosien mittaan yleistyneet autoissa. Kuskin paikalle istahtavalla tulisi aina olla tiedossa, millaisia järjestelmiä autossa on ja miten ne toimivat. Traficomin ADAS – näkymätön apukuski -sarjassa tutustutaan kehittyneisiin kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. Verkkosivustolla ja videoilla esitellään muun muassa katveavustimen, kaistavahdin, älykkään nopeusavustimen ja automaattisen hätäjarrutuksen toimintaa.

Lue lisää