-
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2022

Lennätä dronea vain sallituilla alueilla

Viime aikoina on käyty keskustelua epäilyttävistä dronehavainnoista muun muassa kriittisen infrastruktuurin läheisyydessä. Kun olet lähdössä lennättämään dronea, varmista aina ensin, että suunnittelemallasi reitillä lennättäminen on sallittua. Traficomin droneinfo.fi-sivustolta löydät kootusti tietoa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2022

Liikenneturvallisuusstrategian avulla liikenteestä entistä turvallisempaa jokaiselle liikkujalle

Suomessa valmistui tänä vuonna uusi liikenneturvallisuusstrategia, joka käsittelee useiden eri toimenpiteiden avulla kaikkia liikennemuotoja. Mitä strategia tarkoittaa käytännössä ja mitkä sen hyödyt ovat? Keskustelimme aiheesta Traficomin tieliikenneturvallisuusekspertin, johtavan asiantuntijan Inkeri Parkkarin kanssa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2022

Miten mahdolliset kiertävät sähkökatkot vaikuttavat?

Sähkön kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj on kertonut, että tämänhetkisessä maailmantilanteessa on järkevää varautua sähkön niukkuuteen ja siihen, että talvella sähköpula voi aiheuttaa sähkökatkoksia. Miten tähän kannattaa varautua kotona, yrityksissä ja organisaatioissa?

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.10.2022

Yritysten tietoturvan kehittämiseen jaossa 6 miljoonaa euroa

Valtioneuvosto antoi asetuksen tietoturvan kehittämisen määräaikaisesesta tuesta eli tietoturvasetelistä 13.10.2022. Tuella yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen yritykset voivat parantaa järjestelmiensä tietoturvaa sekä kehittää omaa tietoturvaosaamistaan.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.09.2022

Kyberympäristön uhkataso on noussut - aktiviteetti Suomeakin kohtaan on lisääntynyt

Kyberhyökkäykset ovat lisääntyneet maailmanlaajuisesti kuluvan vuoden aikana. Niitä kohdistuu kasvavassa määrin myös Suomeen. Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen saamien ilmoitusten mukaan suomalaisiin organisaatioihin kohdistuvissa kyberhyökkäyksissä, erityisesti haittaohjelmien, tietojenkalastelun ja palvelunestohyökkäysten lukumäärät ovat kasvaneet.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.09.2022

Lokakuu on Euroopan kyberturvallisuuskuukausi - tule mukaan!

Lokakuussa laitetaan kyberturvallisuuden perustaidot kuntoon. Tänä vuonna Euroopan kyberturvallisuuskuukautena keskitytään tunnistamaan tietojenkalasteluyritykset ja paneudutaan yrityksiä kiusaaviin kiristyshaittaohjelmiin.

Lue lisää