-
Luottamus ja toimintavarmuus

29.09.2023

Traficom mukana uudessa yhteisessä Itämeren valvontaoperaatiossa

Monialaisessa merioperaatiossa (MMO) valvottiin kesäkauden ajan tehostetusti Itämeren liikennettä Viron, Suomen ja Latvian merialueilla. Uuden operaation keskeisiä tavoitteita oli parantaa viranomaisten välistä yhteistyötä. Traficom osallistui ja sai huomata, että merellä liikkujat suhtautuvat turvallisuuteen vakavasti ja että yhteistoiminta sujuu.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.09.2023

ADAS – näkymätön apukuski kuljettajan tukena

Kuljettajaa avustavat ADAS-järjestelmät ovat vuosien mittaan yleistyneet autoissa. Kuskin paikalle istahtavalla tulisi aina olla tiedossa, millaisia järjestelmiä autossa on ja miten ne toimivat. Traficomin ADAS – näkymätön apukuski -sarjassa tutustutaan kehittyneisiin kuljettajaa avustaviin järjestelmiin. Verkkosivustolla ja videoilla esitellään muun muassa katveavustimen, kaistavahdin, älykkään nopeusavustimen ja automaattisen hätäjarrutuksen toimintaa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.09.2023

Asematasotarkastukset ovat tärkeä osa lentoturvallisuuden varmistamista

RAMP- eli asematasotarkastukset lentokentillä ovat tärkeä osa lentoturvallisuuden varmistamista. Kansallisena ilmailuviranomaisena Traficomin asiantuntijat tarkastavat kotimaan kentillä ulkomaalaisia ja kotimaisia ilma-aluksia. Tavoitteena on alusten ja miehistöjen vaatimustenmukaisuuden varmistaminen.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

29.09.2023

Kunnille uusi maksuton palvelu kyberturvallisuuden parantamiseen

Traficomin Kyberturvallisuuskeskus tarjoaa kuntien käyttöön useita maksuttomia palveluita, joiden avulla kuntien on mahdollista kehittää ja parantaa kyber- ja tietoturvallisuuttaan. Palveluita on kehitetty ja kehitetään edelleen yhdessä kuntien kanssa, jotta ne palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjiään. Palvelut on kehitetty ja toteutettu yhteistyössä mm. Huoltovarmuuskeskuksen ja valtiovarainministeriön kanssa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.08.2023

Väylien käytön uudet yhteiset käytänteet syntyivät tiiviissä yhteistyössä

Traficom, Finnpilot, Fintraffic ja Väylävirasto järjestivät kesä- ja elokuussa sidosryhmätilaisuuksien sarjan, joissa kuultiin tietopaketti merenkulun ajankohtaisista asioista ja käytiin arvokasta keskustelua. Usein muutokset vaativat onnistuakseen tiivistä yhteistyötä ja keskustelua eri toimijoiden kesken. Yksi esimerkki tästä on N2000-väylä- ja merikarttauudistus ja sen myötä muodostunut uusi väylien käytön tapa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.08.2023

Huijaussivustoja häädetty .fi-domainista onnistuneesti

Elokuun alussa moni saattoi törmätä Suomen kansallisissa .fi-päätteisissä verkkotunnuksissa oleviin kalastelusivuihin. OP Ryhmän kirjautumissivuja muistuttavia huijaussivuja oli lähes mahdotonta erottaa oikeista kirjautumissivuista muuten kuin selaimen osoiteriviä tarkasti tutkimalla.

Lue lisää