-
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Uudet valtakunnalliset liikenne-ennusteet ulottuvat vuoteen 2060

Traficomissa on valmistumassa hanke, jossa tuotetaan uudet valtakunnalliset liikenne-ennusteet. Yhtenäiseen toimintaympäristön kuvaukseen perustuen laadittiin henkilö- ja tavaraliikenteen kokonaisennusteet sekä niistä johdetut liikennemuotokohtaiset ennusteet tie-, rautatie- ja meriliikenteelle. Tuotettujen ennusteiden aikajänne ulottuu vuoteen 2060 saakka.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Huviveneiden markkinavalvonta toi esiin huolestuttavia puutteita

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom osallistui useamman EU-maan yhteiseen markkinavalvontaprojektiin, jossa testattiin 30 huviveneen turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus. Tulokset olivat huolestuttavia: testatuista veneistä 21 ei täyttänyt huvivenedirektiivin vaatimuksia vähintään yhden olennaisen vaatimuksen osalta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Kodin laitteiden vastuullinen kuluttaminen entistä tärkeämpää

Traficom nostaa esiin kuluttajan aktiivisen rooli fiksuna ja vastuullisena ostajana ja käyttäjänä, kun kotiin ollaan hankkimassa erilaisia elektroniikkalaitteita. Kyseessä voivat olla älylaitteet, dronet, langattomat laitteet, televisiot tai muut digilaitteet. Jokainen meistä voi olla fiksu ja vastuullinen monessa asiassa – tietoon perustuvan turvallisen valinnan tekemisessä, vanhan laitteen kierrätyksessä tai laitteen käytön vaatimuksissa.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Töissä Traficomissa: Henrika Björkell-Virta

Henrika Björkell-Virta on viettänyt yli 10 vuotta merillä, vaikka reitti alalle ei ollut suora. - Nuoruuden haaveeni oli lähteä merille. Perheessäni oli merimiehiä ja ala kiinnosti, mutta takaraivossa kuulin muiden ajatukset siitä, etteivät naiset kuulu merille. Olen puuseppä ja gradua vaille valmis maisteri. Lopulta päätin kouluttautua ensin kansimieheksi, sitten perämieheksi ja vielä merikapteeniksi, Henrika kertoo taustastaan. Nyt Henrika luo työssään merelle turvallisuutta ja mahdollistaa viestintää.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2022

Ajoterveys ei ole vain ikääntyvien asia vaan koskettaa kaikkia

Ajoterveys kuuluu jokaiselle liikkujalle ensimmäisestä mopokortista lähtien. Tilastoissa onnettomuuksien taustalla korostuvat etenkin päihde- ja mielenterveysongelmat, mutta myös kansansairautemme sydän- ja verisuonitaudit.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

30.11.2022

Lennätä dronea vain sallituilla alueilla

Viime aikoina on käyty keskustelua epäilyttävistä dronehavainnoista muun muassa kriittisen infrastruktuurin läheisyydessä. Kun olet lähdössä lennättämään dronea, varmista aina ensin, että suunnittelemallasi reitillä lennättäminen on sallittua. Traficomin droneinfo.fi-sivustolta löydät kootusti tietoa.

Lue lisää