-
Luottamus ja toimintavarmuus

28.02.2023

Töissä Traficomissa: Lauri Isotalo

Diplomi-insinööri Lauri Isotalo etsii työssään ratkaisuja kansalaisten tietoturvahaasteisiin. Viime vuonna hän mm. ratkoi soittajan puhelinnumeron väärentämiseen liittyviä teknisiä ongelmia. Lopulta yhteistyössä suomalaisten teleyritysten kanssa syntyi malli, jolla teleoperaattorit velvoitettiin estämään soittajan numeron väärentäminen ja kansainvälisten huijaussoittojen välittäminen puhelun vastaanottajille.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

31.01.2023

Tietoturvataitoja lapsille ja nuorille - Mediataitoviikko tulee taas

Tietoturvaosaaminen on tärkeä kansalaistaito, joka kulkee käsikädessä muiden mediataitojen kanssa: Kuinka hyvin osaat käyttää erilaisia laitteita? Kuinka hyvin osaat hakea tietoa ja tulkita erilaista informaatiota?

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Tietoturvasetelin haku on käynnistynyt vauhdikkaasti

Tietoturvan kehittämisen tukea eli tietoturvaseteliä on voinut hakea Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista 1.12. alkaen. Jo nyt haettu rahoitus on ylittänyt myönnettävänä olevan rahoituksen.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Uudet valtakunnalliset liikenne-ennusteet ulottuvat vuoteen 2060

Traficomissa on valmistumassa hanke, jossa tuotetaan uudet valtakunnalliset liikenne-ennusteet. Yhtenäiseen toimintaympäristön kuvaukseen perustuen laadittiin henkilö- ja tavaraliikenteen kokonaisennusteet sekä niistä johdetut liikennemuotokohtaiset ennusteet tie-, rautatie- ja meriliikenteelle. Tuotettujen ennusteiden aikajänne ulottuu vuoteen 2060 saakka.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Huviveneiden markkinavalvonta toi esiin huolestuttavia puutteita

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom osallistui useamman EU-maan yhteiseen markkinavalvontaprojektiin, jossa testattiin 30 huviveneen turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus. Tulokset olivat huolestuttavia: testatuista veneistä 21 ei täyttänyt huvivenedirektiivin vaatimuksia vähintään yhden olennaisen vaatimuksen osalta.

Lue lisää
Luottamus ja toimintavarmuus

15.12.2022

Kodin laitteiden vastuullinen kuluttaminen entistä tärkeämpää

Traficom nostaa esiin kuluttajan aktiivisen rooli fiksuna ja vastuullisena ostajana ja käyttäjänä, kun kotiin ollaan hankkimassa erilaisia elektroniikkalaitteita. Kyseessä voivat olla älylaitteet, dronet, langattomat laitteet, televisiot tai muut digilaitteet. Jokainen meistä voi olla fiksu ja vastuullinen monessa asiassa – tietoon perustuvan turvallisen valinnan tekemisessä, vanhan laitteen kierrätyksessä tai laitteen käytön vaatimuksissa.

Lue lisää